Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή η σπάνια και κλασική Jaguar ανήκε στην Madonna

Ελλάδα 22:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή η σπάνια και κλασική Jaguar ανήκε στην Madonna

ΝΕΑ

Αυτή η σπάνια και κλασική Jaguar ανήκε στην Madonna

ΝΕΑ

Ένα εμβληματικό μοντέλο της βρετανικής μάρκας μπαίνει σε δημοπρασία. Και το γεγονός ότι ανήκε στη Βασίλισσα της Ποπ μάλλον θα το κάνει ακριβότερο.

Advertisement
Advertisement

Στις αρχές της δεκαετίας του ’60, η Jaguar παρουσίασε την Mark X. Για την εποχή του, το μοντέλο διέθετε μία σειρά από καινοτομίες και ταυτόχρονα κόστιζε τα μισά χρήματα από την Rolls-Royce Silver Cloud που ήταν και ο άμεσος ανταγωνισμός.

Η πλούσια ιστορία του προσέλκυσε τη Madonna, η οποία μπορεί να μην το οδηγούσε τακτικά, αλλά το είχε χρησιμοποιήσει για μερικές φωτογραφίσεις.

Η Jaguar Mark X περισσότερο έχει οδηγηθεί από τον γιο της τραγουδίστριας, Ρόκο Ρίτσι στους δρόμους του Λονδίνου τα τελευταία χρόνια. Λέγεται, μάλιστα, ότι η Αμερικανίδα πρωτίστως για εκείνον αγόρασε το αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για μία περιορισμένη έκδοση, αφού είναι η Mark X με τον εξακύλινδρο των 4,2 λίτρων, ενώ η αρχική διέθετε τον ίδιο κινητήρα αλλά με χωρητικότητα στα 3,8 λίτρα.

Υπολογίζεται, ότι μόλις 5.000 μονάδες βγήκαν από το βρετανικό εργοστάσιο με τον συγκεκριμένο κινητήρα, ενώ κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πόσα πανομοιότυπα έχουν συντηρηθεί μέχρι σήμερα.

Αυτή που σίγουρα υπάρχει τώρα και μάλιστα βρίσκεται σε καλή κατάσταση είναι αυτή της Madonna. Ένας από τους λόγους έγκειται στο ότι είναι φρεσκοβαμμένη στην απόχρωση Opalescent Maroon, με τις λεπτομέρειες χρωμίου να παραμένουν, όπως και οι εργοστασιακοί τροχοί, προφυλακτήρες, καθρέφτες, λογότυπα κ.ά.

Advertisement

Το εσωτερικό της κλασικής αυτής Jaguar είναι άκρως εντυπωσιακό και αναδεικνύει το διαχρονικό ντιζάιν της μάρκας.

Η λευκή δερμάτινη επένδυση είναι διάχυτη σε όλη την καμπίνα, δηλαδή στα καθίσματα, τις ταπετσαρίες και την κεντρική κονσόλα, ενώ συνδυάζεται με φυσικό ξύλο, που εντοπίζεται κυρίως στο ταμπλό. Επιπλέον, το τιμόνι είναι το εργοστασιακό, όπως και ο αναλογικός πίνακας οργάνων.

Advertisement

Το μοναδικό σύγχρονο αντικείμενο εξοπλισμού σε αυτή την Jaguar Mark X 4.2 του 1967 είναι μία μικρή οθόνη με σύστημα infotainment, που έχει τοποθετηθεί στη βάση της κονσόλας.

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών H&H που πουλάει το αυτοκίνητο, υπάρχουν μέχρι και τα επίσημα έγγραφα της αντιπροσωπείας από όταν αγοράστηκε, ακόμα και το βιβλίο σέρβις.

Αν μαζί με όλα αυτά, συνυπολογίσουμε το ότι ανήκε στη Madonna, τότε λογικά η Mark X 4.2 θα κοστίσει μία μικρή περιουσία σε όποιον εύπορο αποφασίσει να την αποκτήσει.

Advertisement

Η κλασική Jaguar της Madonna βγαίνει στο «σφυρί» στις 9 Οκτωβρίου, όταν και θα πουληθεί σε δημοπρασία της H&H, στο Imperial War Museum του Cambridgeshire.