Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή η Porsche 911 GT3 RS είναι μια και μοναδική!

Ελλάδα 0:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή η Porsche 911 GT3 RS είναι μια και μοναδική!

ΝΕΑ

Αυτή η Porsche 911 GT3 RS είναι μια και μοναδική!

ΝΕΑ

Εφέτος συμπληρώνονται 75 χρόνια από την ίδρυσή της Porsche Ολλανδίας και η αντιπροσωπεία γιορτάζει το γεγονός με τη δημιουργία μιας μοναδικής 911.

Advertisement
Advertisement

Η 911 GT3 RS, ούτως ή άλλως, είναι ένα ξεχωριστό αυτοκίνητο από την Porsche το οποίο προορίζεται για τους λάτρες της σπορ οδήγησης, όπως και για συλλέκτες. Οι τελευταίοι έχουν ακόμα έναν λόγο για να αποκτήσουν μια πραγματικά μοναδική.

Η γερμανική εταιρεία άρχισε να αντιπροσωπεύεται στην Ολλανδία το 1949, δηλαδή εφέτος συμπληρώνονται 75 χρόνια από τότε. Για να τιμήσουν το γεγονός, τα στελέχη της στη χώρα αποφάσισαν να παραγγείλουν στο τμήμα Porsche Exclusive Manufaktur αυτής τη δημιουργία μιας 911 GT3 RS η οποία θα έχει έντονα στοιχεία από την κουλτούρα και το πολιτισμό της.

Έτσι, παρήγγειλαν την παραγωγή μιας ξεχωριστής 911 GT3 RS το αμάξωμα της οποίας να είναι βαμμένο στα κλασικά χρώματα άσπρο και μπλε της ολλανδικής κεραμοποιίας.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για το λεγόμενο «μπλε της Ντελφτ» (σημ.: «Delfts Blauw»), μια διχρωμία η οποία εφαρμόστηκε στα κεραμικά που άρχισαν να κατασκευάζονται από τον Μεσαίωνα στην ομώνυμη πόλη της Ολλανδίας.

Οι Ολλανδοί, καθόσον θαλασσοπόροι, εκείνη την περίοδο είχαν δει τα κινεζικά βάζα τα οποία θεωρούνταν πολύτιμα και μετέφεραν κάποια από αυτά στη χώρα τους. Έτσι, αποφάσισαν να δημιουργήσουν τα αντίστοιχα δικά τους τα οποία, επίσης, πλέον έχουν πολύ μεγάλη φήμη και αξία. Η συγκεκριμένη πόλη είναι το επίκεντρο της εγχώριας κατασκευής αυτών των κεραμικών υψηλής τέχνης.

Η συγκεκριμένη 911 GT3 RS έχει στο αμάξωμά της μπλε χρώματος λουλούδια, ένα σήμα κατατεθέν των πολύτιμων βάζων και κεραμικών, τα οποία κοσμούν ακόμη και τα μαρσπιέ και την πίσω μεγάλη αεροτομή.

Advertisement

Επίσης, το αμάξωμά της διατρέχει κεντρικά μια μπλε γραμμή, ενώ στις πόρτες υπάρχει ο αριθμός 75 ο οποίος αντιστοιχεί στα χρόνια ύπαρξης της ολλανδικής αντιπροσωπείας της Porsche.

Προς το παρόν, δεν έχει γίνει γνωστό εάν το εν λόγω αυτοκίνητο θα αποτελεί απλώς ένα έκθεμα το οποίο θα βρει μια θέση στο μουσείο της εταιρείας ή θα πουληθεί σε όποιον ενδιαφέρεται να το αποκτήσει.

Advertisement

Αν και είναι περίεργο για μια 911 -και μάλιστα 911 GT3 RS- να έχει αυτό το πατρόν στο αμάξωμά της, είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν πάρα πολλοί που θα θέλουν να την αγοράσουν, πληρώνοντας χωρίς πρόβλημα το προφανώς μεγάλο ποσό που θα ζητηθεί.

Από την ολλανδική αντιπροσωπεία δεν αναφέρθηκαν άλλες αλλαγές στο σασί ή στον κινητήρα της έκδοσης. Θυμίζουμε ότι η παρούσα γενιά της παρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2022.

Διαθέτει τον τετράλιτρο ατμοσφαιρικό επίπεδο κινητήρα της Porsche o οποίος αποδίδει 525 ίππους/8.500 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 465 Nm/6.300 σ.α.λ. Φυσικά, η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς, μέσω του αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων το οποίο στην Porsche ονομάζουν «PDK».

Advertisement