Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή η όμορφη BMW 2002 είναι «ελληνική»

Ελλάδα 21:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή η όμορφη BMW 2002 είναι «ελληνική»

ΝΕΑ

Αυτή η όμορφη BMW 2002 είναι «ελληνική»

ΝΕΑ

Αυτό το κλασικό κουπέ του 1974 ταξινομήθηκε στην Ισπανία, πριν «μεταναστεύσει» στην Ελλάδα. Τώρα, δημοπρατείται με τις ελληνικές του πινακίδες.

Advertisement
Advertisement

Μία εμβληματική BMW 2002, με πρώην ιδιοκτήτη έναν Έλληνα, πωλείται τώρα μέσω του οίκου δημοπρασιών Collecting Cars. Η κατάστασή της δείχνει άριστη και η συντήρησή της μάλλον ήταν σχολαστική, όπως αποδεικνύουν τα σχετικά στοιχεία που έχουν γνωστοποιηθεί.

Ξεκινώντας από τα αισθητικά χαρακτηριστικά, αυτή η «ελληνική» 2002 έχει φρεσκοβαμμένο χρώμα Chamonix White (ξαναπεράστηκε με αυτό το 2020 στην Ισπανία), με το σύνολο του αμαξώματος να στέκεται σε κλασικές ζάντες BMW 13 ιντσών.

Η καμπίνα δημιουργεί μία όμορφη αντίθεση με το εξωτερικό, χάρη στο μαύρο δέρμα βινυλίου από το οποίο κυριαρχείται.

Advertisement
Advertisement

Το τελευταίο συνδυάζεται πολύ όμορφα με το ποιοτικό ύφασμα στο κέντρο των καθισμάτων και με τις εξαιρετικά καλαίσθητες λεπτομέρειες ξύλου στο ταμπλό. Ο οδηγός ελέγχει ένα τετράκτινο τιμόνι, ενώ η συσκευή του ραδιοφώνου είναι Becker Grand Prix.

Ως προς τη συντήρηση, το πιο πρόσφατο σέρβις σε αυτή την BMW 2002 έγινε τον Μάρτιο του 2024, με την απαραίτητη αλλαγή λαδιών και όχι μόνο. Τα λάστιχα δεν είναι καινούργια, αλλά όχι και… προπολεμικά, αφού τοποθετήθηκαν το 2022.

Κάτω από το καπό παραμένει ο εμβληματικός δίλιτρος τετρακύλινδρος με καρμπυρατέρ, με σχεδόν 100 ίππους απόδοση. Η ισχύς μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω 4τάχυτου μηχανικού κιβωτίου.

Advertisement

Τέλος, ο χιλιομετρητής αναγράφει 99.439 χιλιόμετρα, καταδεικνύοντας την μάλλον ήπια χρήση που έχει γίνει στο αυτοκίνητο, εφόσον βέβαια δεν έχει πειραχτεί ο δείκτης.

Συνοψίζοντας, αυτή η BMW 2002 με ελληνικές πινακίδες αποτελεί ένα απτό παράδειγμα των εμβληματικών μοντέλων της βαυαρικής μάρκας από εκείνη την εποχή. Έχει πρόσφατα περάσει από service και για όποιον μπορεί να την αγοράσει θα γίνει το «καμάρι» του γκαράζ, όντας ένα πλήρως λειτουργικό, κλασικό αυτοκίνητο.

Advertisement

Αυτή τη στιγμή, η καλύτερη προσφορά που έχει γίνει στο Collecting Cars είναι στις 6.100 ευρώ.