Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιές είναι οι πιο δημοφιλείς μάρκες στην Ευρώπη;

Ελλάδα 1:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιές είναι οι πιο δημοφιλείς μάρκες στην Ευρώπη;

ΝΕΑ

Ποιές είναι οι πιο δημοφιλείς μάρκες στην Ευρώπη;

ΝΕΑ

Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ταυτόχρονα και ορισμένες από τις τάσεις της αγοράς.

Advertisement
Advertisement

Οι ταξινομήσεις των μοντέλων στη Γηραιά Ηπειρο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ανέδειξαν τη τις εταιρείες που είναι πιο δημοφιλείς

H Volkswagen κυριάρχησε (120.742 μονάδες) επιτυγχάνοντας τις περισσότερες πωλήσεις το Μάιο, με το T-Roc να αποδεικνύεται πιο δημοφιλές στους αγοραστές νέων αυτοκινήτων, ενώ το ανανεωμένο Golf κατάφερε να σημειώσει αύξηση 30% από την ίδια περίοδο πέρυσι, συμβάλλοντας καθοριστικά στις συνολικές εταιρικές επιδόσεις.

Δεύτερη, με 73.898 πωλήσεις, αναδείχθηκε η Toyota, η οποία ανέβασε κατά 8% το ποσοστό της, σε σχέση με τον περσινό Μάιο, έχοντας ως «αιχμή του δόρατος» το Yaris Cross.

Advertisement
Advertisement

H BMW με 65.372 πωλήσεις, ήταν η 3η πιο εμπορική μάρκα για τον Μάιο του 2024, αφήνοντας οριακά πίσω της, Renault, Skoda και ακόμα πιο πίσω τους βασικούς Γερμανούς ανταγωνιστές της, την Audi και τη Mercedes-Benz. Την πρώτη δεκάδα, συμπληρώνουν η Peugeot, η Hyundai και η Kia.

Αξίζει να σημειωθεί το προσπέρασμα, για πρώτη φορά, της MG στην Tesla, σε ό,τι αφορά στη «μάχη» των κατασκευαστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Είναι μια εξέλιξη, που καταγράφεται πριν την επιβολή επιπλέον δασμών στις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες, αλλά από την άλλη, καταδεικνύει την κατακόρυφη πτώση της εταιρείας του Ίλον Μασκ. Που μεταφράζεται σε -33%, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.