Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτα είναι δώρα για Ολυμπιονίκες!

Ελλάδα 9:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτα είναι δώρα για Ολυμπιονίκες!

ΝΕΑ

Αυτα είναι δώρα για Ολυμπιονίκες!

ΝΕΑ

Παρότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή δεν δίνει χρηματικά έπαθλα για την κατάκτηση μεταλλίων, ορισμένες χώρες ανταμείβουν τους αθλητές τους με πάνω από έναν τρόπους.

Advertisement
Advertisement

Περίπου 17.000 αθλητές αγωνίστηκαν φέτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Λίγοι, όμως, ήταν εκείνοι που έφυγαν με ψηλά το κεφάλι, γνωρίζοντας ότι έχουν κάνει περήφανη ολόκληρη τη χώρα τους.

Η Ελλάδα είχε, ως γνωστόν, τις επιτυχίες της και σε αυτό το Ολυμπιακό τουρνουά. Μίλτος Τεντόγλου, Απόστολος Χρήστου, Λευτέρης Πετρούνιας και Εμμανουήλ Καραλής είναι μερικοί μόνο από τους Έλληνες αθλητές που ύψωσαν υπερήφανα τη γαλανόλευκη σημαία, πανηγυρίζοντας ένα μετάλλιο.

Η Πολιτεία φρόντισε να τους ανταμείψει, καθώς σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), θα δώσει 90.000 ευρώ σε όσους κέρδισαν χρυσό μετάλλιο, 60.000 ευρώ σε όσους κέρδισαν ασημένιο και 50.000 ευρώ σε όσους κατέκτησαν χάλκινο.

Advertisement
Advertisement

Σε αυτά προσθέστε την έκτακτη οικονομική ενίσχυση με τη μορφή υποτροφίας που θα λάβουν όσοι Έλληνες αθλητές κατετάγησαν από την 1η έως την 8η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αυτό τουλάχιστον ανακοίνωσε στην διάρκεια της πτήσης από το Παρίσι στην Αθήνα ο Σπύρος Καπράλος. Ο πρόεδρος της ΕΟΕ ευχαρίστησε τα μέλη της αποστολής για την παρουσία τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τους ανακοίνωσε το μπόνους.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης θα λάβει 30.000 ευρώ, ο ασημένιος το ποσό των 20.000 ευρώ, ο χάλκινος Ολυμπιονίκης θα πάρει 15.000 ευρώ και οι αθλητές και αθλήτριες που κατετάγησαν από την 4η έως την 8η θέση από 10.000 ευρώ.

Advertisement

Ο Σπύρος Καπράλος δεσμεύτηκε ότι τα χρήματα αυτά θα δοθούν μέσα στον Σεπτέμβριο ενώ αποκάλυψε ότι στις 19/9 θα πραγματοποιηθεί γιορτή στο Παναθηναϊκό Στάδιο στην οποία θα τιμηθούν οι Ολυμπιονίκες.

Ωστόσο, υπήρξε μία χώρα που όχι απλά ανταμείβει τους αθλητές της με ποσά, αλλά και με αυτοκίνητα. Συγκεκριμένα, η Ρουμανία ήταν εκείνη που το πήγε σε άλλο επίπεδο, καθώς ο πρώην τενίστας και νικητής του γαλλικού Όπεν το 1970, Ion Tirian αποφάσισε προσωπικά να δώσει από ένα αυτοκίνητο σε κάθε Ρουμάνο αθλητή που κατέκτησε μετάλλιο.

Advertisement

Η Ρουμανία κέρδισε συνολικά 22 μετάλλια στο Παρίσι. Ο δισεκατομμυριούχος, λοιπόν, θα παραδώσει αντίστοιχο αριθμό αυτοκινήτων.

Για την ακρίβεια, οι χρυσοί Ρουμάνοι Ολυμπιονίκες θα λάβουν ένα Hyundai Ioniq 5, οι ασημένιοι από ένα υβριδικό Hyundai Kona, ενώ οι χάλκινοι θα αποκτήσουν από ένα ολοκαίνουριο Hyundai Bayon.

Όλα τα παραπάνω μοντέλα θα παραδοθούν με έναν σπέσιαλ χρωματισμό που θα τα κάνει να ξεχωρίζουν στον δρόμο, ακριβώς όπως ξεχώρισαν οι αθλητές αυτοί στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Advertisement

Οι Ρουμάνοι Ολυμπιονίκες έχουν ήδη λάβει τα νέα τους αυτοκίνητα, στο πλαίσιο της Tiriac Collection. Επιπλέον, η Toyota σκοπεύει να δώσει επίσης τζάμπα αυτοκίνητά της σε Ολυμπιονίκες. Ωστόσο, δεν έχει διευκρινίσει πόσα, ούτε ποια μοντέλα.