Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αδειάζει η κλεψύδρα για τις συμβατικές Porsche Macan και 718

Ελλάδα 5:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αδειάζει η κλεψύδρα για τις συμβατικές Porsche Macan και 718

ΝΕΑ

Αδειάζει η κλεψύδρα για τις συμβατικές Porsche Macan και 718

ΝΕΑ

Σταθερά βήματα προς τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της κάνει η γερμανική εταιρεία, που παύει εντελώς την παραγωγή δύο βενζινοκίνητων μοντέλων.

Advertisement
Advertisement

Σε αποφασιστικές κινήσεις προχωράει η Porsche, θέλοντας να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα του εξηλεκτρισμού ορισμένων μοντέλων της, παρά τη φθίνουσα τάση στις πωλήσεις EV.

Η αποκάλυψη ήρθε από επίσημα χείλη και συγκεκριμένα από μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της εταιρείας, Albrecht Reimold ο οποίος δήλωσε στο Automotive News ότι η βενζινοκίνητη έκδοση της Macan για τις εκτός Ευρώπης αγορές θα παύσει πριν το 2026.

Υπενθυμίζουμε, ότι αυτό ήδη ισχύει όσον αφορά στις αγορές της Γηραιάς Ηπείρου, διότι η θερμική Macan δεν εναρμονίζεται με τους νέους κανονισμούς Cybersecurity (κυβερνοασφάλεια) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Advertisement
Advertisement

Με το οριστικό τέλος του κινητήρα εσωτερικής για το νέο SUV της Porsche, η εταιρεία επικεντρώνεται στην ηλεκτρική εκδοχή της, η οποία θα ξεκινήσει να παραδίδεται στους πελάτες κατά το δεύτερο μισό του τρέχοντος έτους.

Αλλά το τέλος με θερμικό κινητήρα δεν έχει έρθει μόνο για τη Macan. Οι 718 Boxster και Cayman θα παύσουν επίσης να παράγονται από το 2025, με την Porsche να επικεντρώνεται ήδη στις ηλεκτρικές εκδοχές τους, σύμφωνα με τον Reimold.

Βέβαια, στις αγορές της Ευρώπης ήδη δεν διατίθενται βενζινοκίνητες 718. Τώρα όμως, θα ισχύσει το ίδιο για κάθε αγορά του πλανήτη, συνεπώς σηματοδοτείται το οριστικό τέλος των Cayman και Boxster με το περίφημο «βουητό» των boxer μοτέρ.