Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

30 νέα αστικά λεωφορεία στους δρόμους της Ανατολικής Αττικής (+video)

Ελλάδα 11:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

30 νέα αστικά λεωφορεία στους δρόμους της Ανατολικής Αττικής (+video)

ΝΕΑ

30 νέα αστικά λεωφορεία στους δρόμους της Ανατολικής Αττικής (+video)

ΝΕΑ

O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε νωρίς το πρωί το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ Α.Ε. για να δει από κοντά τα καινούργια αστικά λεωφορεία τα οποία θα ξεκινήσουν τα δρομολόγιά τους στην Ανατολική Αττική.

Advertisement
Advertisement

Τα νέα αστικά λεωφορεία αντιρρυπαντικής τεχνολογίας που παρέλαβε η ΟΣΥ Α.Ε. επιθεώρησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης νωρίς το πρωί (26/8) όταν επισκέφτηκε το αμαξοστάσιο του ΟΑΣΑ το οποίο βρίσκεται στο Κορωπί.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στον χώρο και ενημερώθηκε από τον Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών για τα πρώτα 30 καινούργια αστικά λεωφορεία τα οποία παρελήφθησαν και θα αρχίσουν τα δρομολόγιά τους στην Ανατολική Αττική.

Αυτά είναι η πρώτη παρτίδα από τα συνολικά 211 λεωφορεία που θα παραληφθούν έως το πρώτο τρίμηνο του 2025. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό της ΕΡΤ, δήλωσε σχετικά:

Advertisement
Advertisement

«Σήμερα, βλέπετε τα 30 πρώτα νέα λεωφορεία που ήδη έχουν βγει σε δρόμους της Ανατολικής Αττικής. Πρόκειται για ένα μικρό τμήμα από μια μεγάλη προσπάθεια η οποία τελικά θα έχει ως αποτέλεσμα το καλοκαίρι του 2025 να έχουμε στην Αττική 950 νέα λεωφορεία σύγχρονης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, απολύτως προσβάσιμα σε ΑμεΑ, με κλιματισμό, τα οποία αναβαθμίζουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

»Η βούληση της κυβέρνησης να επενδύσει στα ΜΜΜ είναι δεδομένη και τα καινούρια λεωφορεία τα οποία ήδη κάνουν την εμφάνιση τους στους δρόμους της Αθήνας αποδεικνύουν ακριβώς αυτή τη βούληση και βέβαια το ζητούμενο δεν είναι μόνο να αντικαταστήσουμε παλαιότερα λεωφορεία με νέα.

»Είναι προφανώς να αυξήσουμε και τη συχνότητα των δρομολογίων έτσι ώστε οι συμπολίτες μας να εξυπηρετούνται καλύτερα. Οι συνολικές υποδομές του λεκανοπεδίου και η ενίσχυσή τους είναι κάτι το οποίο μελετάται» κατέληξε ο Πρωθυπουργός.