Live Κίνηση
Περισσότερα
MIRROR

Video: To νέο drone που σώζει την Αττική

Ελλάδα 13:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: To νέο drone που σώζει την Αττική

MIRROR

Video: To νέο drone που σώζει την Αττική

MIRROR

Drone της Πολιτικής Προστασίας, επιτηρεί δασώδη περιοχή, καταγράφοντας παράλληλα και τα ακαθάριστα οικόπεδα. Δείτε το video του newsauto.

Advertisement
Advertisement

Ο φακός του newsauto, κατέγραψε το ολοκαίνουργιο, υπερσύγχρονο drone της Πολιτικής Προστασίας να επιτηρεί και παράλληλα να φωτογραφίζει τα ακαθάριστα οικόπεδα.

Πρόκειται για ένα από τα 25 υπερσύγχρονα drone που μεταξύ άλλων έχουν τη δυνατότητα να μένουν στον ουρανό ακόμα και με 10 μποφόρ ριπές αέρα.

Πρόκειται για drone που χρησιμοποιώντας laser για τις συντεταγμένες του συμβάντος, zoom, καθώς και ευρυγώνιες και θερμικές κάμερες, καταγράφουν εικόνες που μεταφέρονται live στο Κέντρο Επιχειρήσεων του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με αποτέλεσμα την άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστών.

Advertisement
Advertisement

Ενα από αυτά τα drones έχει αποτρέψει φέτος την επέκταση δύο πυρκαγιών στην Βαρυμπόμπη σε ημέρες που έπνεαν ισχυρότατη άνεμοι, όπως και στα ανατολικά του νομού…

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Θερμικές Κάμερες: Τα drones είναι εξοπλισμένα με θερμικές κάμερες που μπορούν να εντοπίζουν καπνό και πηγές θερμότητας ακόμη και στους 50°C. Αυτό επιτρέπει την έγκαιρη ανίχνευση και αναφορά φωτιάς πριν αυτή εξαπλωθεί​ .

Advertisement

Υψόμετρο Πτήσης: Συνήθως πετούν σε ύψος 120 μέτρων από το έδαφος, καλύπτοντας μεγάλες δασικές εκτάσεις, όπως η Πάρνηθα, ο Υμηττός, και η Πεντέλη​.

24ωρη Επιτήρηση: Τα drones λειτουργούν συνεχώς, 24 ώρες το 24ωρο, προσφέροντας συνεχή επιτήρηση και εντοπισμό πυρκαγιών​.

Advertisement

Άμεση Ανταπόκριση: Σε περίπτωση εντοπισμού καπνού ή θερμότητας, ειδοποιούνται αμέσως η Πολιτική Προστασία και η Πυροσβεστική, ενώ είναι διαθέσιμα οχήματα άμεσης κατάσβεσης και υδροφόρες για την άμεση επέμβαση.

Εφαρμογές και Περιοχές Κάλυψης

Τα drones χρησιμοποιούνται σε συνεργασία με δήμους και καλύπτουν διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως οι δήμοι Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης, Διονύσου, Κηφισιάς, Μάνδρας, Πεντέλης, Φυλής και Ασπροπύργου​ .

Advertisement

Η Πολιτική Προστασία σχεδιάζει την επέκταση των συστημάτων drones σε όλη την επικράτεια, με στόχο την πλήρη κάλυψη δασικών εκτάσεων και την ενίσχυση της αντιπυρικής προστασίας.

Η εισαγωγή αυτών των προηγμένων τεχνολογιών αποτελεί σημαντικό βήμα στην προσπάθεια αντιμετώπισης των πυρκαγιών στην Ελλάδα, συμβάλλοντας στην ταχύτερη ανίχνευση και άμεση επέμβαση.