MIRROR

Σάμι Φάις: Πιστεύει στο Karma και το οδηγεί

Ελλάδα 0:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σάμι Φάις: Πιστεύει στο Karma και το οδηγεί

MIRROR

Σάμι Φάις: Πιστεύει στο Karma και το οδηγεί

MIRROR

Κάτοχος του μοναδικού ίσως Fisker Karma στην Ελλάδα είναι ο γνωστός επιχειρηματίας που το εμφανίζει συχνά-πυκνά στις εξόδους του σε κοσμικά στέκια.

Advertisement
Advertisement

Ο Χένρικ Φίσκερ ήθελε να κάνει πολλά, ήταν αυτό που λέμε ονειροπόλος, αλλά το μεγάλο του πάθος ήταν να φτιάξει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο καλύτερο από το Tesla του Έλον Μασκ.
Με τον τελευταίο δεν είχε ποτέ καλές σχέσεις, και με την Fisker Automotive, φιλοδοξούσε να τον κάνει να σκάσει, μόνο που στη ζωή τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα θέλουμε.

Το φιλόδοξο εγχείρημα του έληξε άδοξα το 2012 και κάποια Fisker που κυκλοφορούν ακόμη στους δρόμους τραβάνε σίγουρα τα βλέμματα, όπως αυτό που κατέχει ο επιχειρηματίας Σάμι Φάις.
Πρόκειται για ένα Fisker Karma με ηλιακά πάνελ στην οροφή του, το οποίο έχει θεαθεί τόσο στα Βόρεια όσο και στα Νότια Προάστια παρκαρισμένο έξω από σικ εστιατόρια, όπως το «Ricks», το «Cash» και ο «Παπαϊωάννου» σε Κηφισιά και Καβούρι.
Ο Φάις φέρεται να το έκανε εισαγωγή από την Αμερική και κυκλοφορεί συχνά με αυτό όταν βγαίνει έξω, ενώ το διατηρεί σε άψογη κατάσταση, αφού είναι από τα αγαπημένα του οχήματα.       

Το Fisker Karma είναι ένα πολυτελές υβριδικό αυτοκίνητο που κυκλοφόρησε το 2011 από την εταιρεία Fisker Automotive. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά και οι επιδόσεις του περιλαμβάνουν τα εξής:

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

  1. Κινητήρας: Το Fisker Karma διαθέτει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, συνολικής ισχύος 402 ίππων.
  2. Μπαταρία: Εφοδιάζεται με μπαταρία ιόντων λιθίου 20,1 kWh, η οποία επιτρέπει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία περίπου 51 χιλιομέτρων.
  3. Εφεδρικός Κινητήρας: Διαθέτει έναν υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης 2.0 λίτρων, ο οποίος λειτουργεί ως γεννήτρια για την φόρτιση της μπαταρίας και την επέκταση της αυτονομίας του οχήματος.
  4. Μετάδοση: Το Karma χρησιμοποιεί σύστημα κίνησης πίσω τροχών (RWD) και διαθέτει σύστημα συνεχούς μεταβλητής μετάδοσης (CVT).

Επιδόσεις

  1. Επιτάχυνση: Η επιτάχυνση από 0-100 χλμ/ώρα επιτυγχάνεται σε περίπου 6,3 δευτερόλεπτα.
  2. Τελική Ταχύτητα: Η μέγιστη ταχύτητα του οχήματος είναι περιορισμένη στα 201 χλμ/ώρα.
  3. Κατανάλωση Καυσίμου: Σε συνδυασμένη χρήση, το Karma παρουσιάζει κατανάλωση καυσίμου περίπου 2,4 λίτρα/100 χλμ, όταν χρησιμοποιείται η υβριδική λειτουργία.
Advertisement
Advertisement

Σημειώστε πως παρά την σπανιότητα του μοντέλου, η τιμή του δεν είναι απλησίαστη, τουλάχιστον στις Η.Π.Α., αφού δεν ξεπερνάει τα 60.000 δολάρια.