Live Κίνηση
Περισσότερα
MIRROR

Καιρός: Η χώρα θα σπάσει στα δύο

Ελλάδα 15:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Καιρός: Η χώρα θα σπάσει στα δύο

MIRROR

Καιρός: Η χώρα θα σπάσει στα δύο

MIRROR

Το ισχυρό κύμα καύσωνα συνεχίζει να πλήττει τη χώρα, με τις θερμοκρασίες να παραμένουν υψηλές τις επόμενες μέρες.

Advertisement
Advertisement

Ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης, παρουσίασε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού, επισημαίνοντας τις περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο από τον καύσωνα.

Σύμφωνα με τον Μαρουσάκη, στις περισσότερες περιοχές της χώρας οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν μεταξύ 37 και 39 βαθμών Κελσίου. Στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, οι θερμοκρασίες αναμένεται να φτάσουν έως και τους 42 βαθμούς Κελσίου, καθιστώντας αυτές τις περιοχές τις πιο θερμές της χώρας.

Πιθανότητα Καταιγίδων
Παρά τον καύσωνα, από το απόγευμα αναμένεται να εμφανιστούν ορισμένες μπόρες στη βόρεια ηπειρωτική χώρα. Οι καταιγίδες αυτές θα επηρεάσουν κυρίως τα ορεινά της Ηπείρου και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, παρέχοντας μια προσωρινή ανακούφιση από τη ζέστη.

Advertisement
Advertisement

Πρόγνωση για Αττική και Θεσσαλονίκη
Στην Αττική, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να φτάσει τους 38 βαθμούς. Για τη Θεσσαλονίκη, υπάρχει πιθανότητα μπόρας στις περιοχές γύρω από το κέντρο, κυρίως το απόγευμα, σύμφωνα με τον Μαρουσάκη.

βΟ Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε επίσης ότι οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα υποχωρήσουν μετά την Κυριακή ή τη Δευτέρα. Η σύγκρουση δύο αέριων μαζών πάνω από τη χώρα θα προκαλέσει έντονη αστάθεια, ειδικά στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική Ελλάδα.

Ασταθής Καιρός προς το Σαββατοκύριακο
Τέλος, ο Μαρουσάκης προειδοποίησε για τον ασταθή καιρό που θα επικρατήσει το Σαββατοκύριακο. Η χώρα θα “σπάσει στα δύο”, με τις απογευματινές ώρες στη Θεσσαλία και πάνω να χαρακτηρίζονται από άστατο καιρό, απαιτώντας ιδιαίτερη προσοχή από τους κατοίκους και τους επισκέπτες των περιοχών αυτών.