Live Κίνηση
Περισσότερα
MIRROR

Φανατικός του Τράμπ έγινε ο Ίλον Μάσκ

Ελλάδα 16:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φανατικός του Τράμπ έγινε ο Ίλον Μάσκ

MIRROR

Φανατικός του Τράμπ έγινε ο Ίλον Μάσκ

MIRROR

Η πρόσφατη απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ… απελευθέρωσε και τα συναισθήματα του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Ίλον Μασκ.

Advertisement
Advertisement

Ο Ίλον Μασκ, ιδρυτής της Tesla και της SpaceX, ήταν από τους πρώτους που εξέφρασαν δημόσια την υποστήριξή τους προς τον Τραμπ μετά την επίθεση. Σε σειρά από tweets, ο Μασκ χαρακτήρισε την απόπειρα δολοφονίας ως “φρικτό και απαράδεκτο γεγονός” τονίζοντας και τα κενά ασφάλειας των μυστικών υπηρεσιών προς τον πρώην Πρόεδρο.Μάλιστα ειρωνεύθηκε τη δήλωση – δικαιολογία της επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ, Κίμπερι Τσιτλ. Μιλώντας στο ABC η Τσιτλ υποστήριξε ότι ο λόγος που δεν φύλαξαν τη σκεπή από την οποία πυροβόλησε ο Κρουκς ήταν επειδή είχε… κλίση και δεν ήταν ασφαλής.


Η απάντηση του Μασκ: «Το Cybertruck έχει κεκλιμένη οροφή … απλά λέω…»

Advertisement
Advertisement

Η υποστήριξη του Μασκ προς τον Τραμπ δεν ήταν πάντα δεδομένη.
Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Τραμπ, ο Μασκ είχε επικρίνει αρκετές πολιτικές του, ιδίως σε θέματα περιβάλλοντος και μετανάστευσης. Ωστόσο, ο επιχειρηματίας είχε συνεργαστεί με την κυβέρνηση Τραμπ σε θέματα που αφορούσαν τη βιομηχανία και την καινοτομία.

Η απόπειρα δολοφονίας φαίνεται να έχει φέρει τους δύο άνδρες πιο κοντά, με τον Μασκ να επισημαίνει ότι, παρά τις διαφωνίες τους, η υποστήριξή του προς τον Τραμπ αυτή τη στιγμή αφορά κυρίως την προστασία της δημοκρατίας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Η δημόσια υποστήριξη του Μασκ προς τον Τραμπ προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Πολλοί υποστηρικτές του πρώην προέδρου εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους, ενώ άλλοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για την πολιτική και κοινωνική πόλωση που συνεχίζει να εντείνεται.

Advertisement

Από την άλλη πλευρά, οι επικριτές του Μασκ τον κατηγόρησαν ότι εκμεταλλεύεται την κατάσταση για να κερδίσει πολιτικά οφέλη και ότι αγνοεί τις επικίνδυνες ρητορικές που συχνά συνοδεύουν τον Τραμπ.