Live Κίνηση
Περισσότερα
MIRROR

Εν μέσω πολέμων φοβούνται αυτα τα αυτοκίνητα

Ελλάδα 11:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εν μέσω πολέμων φοβούνται αυτα τα αυτοκίνητα

MIRROR

Εν μέσω πολέμων φοβούνται αυτα τα αυτοκίνητα

MIRROR

Συναγερμός στα κράτη μετά το χτύπημα των Ισραηλινών με τους βομβητές και τους ασυρμάτους…

Advertisement
Advertisement

Στο στόχαστρο και πάλι το αυτοκίνητο, που αναμφίβολα είναι το πιο προηγμένο τεχνολογικά αντικείμενο που έχει ο κόσμος στα χερια του καθημερινά. Οπως ενημερωθήκαμε λοιπόν από το newsauto, η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, υπό την ηγεσία του Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε νέα μέτρα που προβλέπουν την απαγόρευση της χρήσης κινεζικού λογισμικού στα συνδεδεμένα με το διαδίκτυο αυτοκίνητα.

Ο στόχος αυτής της απόφασης είναι να αποτραπεί η πιθανή κατασκοπεία από τις κινεζικές υπηρεσίες, οι οποίες θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τα συστήματα των οχημάτων για να αποκτήσουν πρόσβαση σε κρίσιμες αμερικανικές υποδομές. Η χρονική στιγμή της ανακοίνωσης θεωρείται ιδανική για την ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας στις ΗΠΑ.

Αυτό το βήμα αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας της κυβέρνησης Μπάιντεν να ενισχύσει την ασφάλεια των ψηφιακών συστημάτων της χώρας, δημιουργώντας ένα “ψηφιακό τείχος” που αποσκοπεί στον περιορισμό των ψηφιακών απειλών από την Κίνα.

Advertisement
Advertisement

Η επίθεση της 17ης Σεπτεμβρίου, όπου παγιδευτές εξοπλίστηκαν με εκρηκτικά από εταιρεία που χρησιμοποιήθηκε ως κάλυψη, δεν είναι η πρώτη τέτοιου είδους ενέργεια. Το 1996, το Ισραήλ είχε χρησιμοποιήσει μια παρόμοια μέθοδο για την εξουδετέρωση του Γιαχία Αγιάς, κατασκευαστή βομβών της Χαμάς, ενεργοποιώντας εκρηκτικά μέσω κινητού τηλεφώνου που είχε παγιδευτεί.

Οι επιχειρήσεις αυτού του είδους, όπως και η επίθεση με τους παγιδευμένους βομβητές, δεν είναι κάτι καινούργιο. Από το 2018 έως το 2021, το FBI είχε δημιουργήσει μια εικονική εταιρεία και προμήθευσε “ασφαλή” κινητά σε εγκληματικές οργανώσεις με σκοπό την παρακολούθηση των επικοινωνιών τους, καταφέρνοντας να συλλάβει εκατοντάδες εγκληματίες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αυτή η επιχείρηση, γνωστή ως Επιχείρηση Δούρεια Ασπίδα, έγινε δυνατή χάρη στη συνεργασία ενός δημιουργού κρυπτογραφημένων μηνυμάτων που ανέπτυξε λογισμικό για την επικοινωνία εγκληματικών οργανώσεων. Το FBI χρησιμοποίησε αυτό το λογισμικό για να τους παγιδέψει και τελικά να εξαρθρώσει σημαντικά εγκληματικά δίκτυα σε 16 χώρες, οδηγώντας σε περισσότερες από 800 συλλήψεις.