Live Κίνηση
Περισσότερα
MIRROR

Διαβάζουν ειδήσεις και βλέπουν πορνό οι Έλληνες

Ελλάδα 18:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Διαβάζουν ειδήσεις και βλέπουν πορνό οι Έλληνες

MIRROR

Διαβάζουν ειδήσεις και βλέπουν πορνό οι Έλληνες

MIRROR

Στην Ελλάδα, το 82% του πληθυσμού χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο καθημερινά κυρίως για ενημέρωση, επικοινωνία , αλλά και για για… σεξουαλική ψυχαγωγία.

Advertisement
Advertisement

Πλέον το διαδίκτυο και στην Ελλάδα, είναι το ισχυρότερο Μέσο για την ενημέρωση των Ελλήνων, οι οποίοι μάλιστα επιλέγουν στο μεγαλύτερο ποσοστό τους να το κάνουν από το κινητό τους τηλέφωνο.
Σύμφωνα λοιπόν με πρόσφατα δεδομένα, περίπου το 82% του πληθυσμού της Ελλάδας χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο καθημερινά​ (DataReportal – Global Digital Insights)​. Ναι το ποσοστό δεν είναι μικρό, αλλά είναι κάτω από το μέσο όρο της Ευρώπης (86%).

Θέλουν, αμεσότητα, σοβαρότητα (όχι ψαρέματα με τίτλου και θέματα), μοναδικότητα αλλά και ταχύτητα. Αυτός είναι και ο λόγος που επιλέξουν για την ενημέρωση τους τα ταχύτερα και πιο σύγχρονα ειδησεογραφικά sites.

Ιδιαίτερα στην αυτοκινητική και μοτοσικλετική ενημέρωση, αυτοκίνητο το Internet με διαφορά κατέχει κυρίαρχο ρόλο – με διαφορά μάλιστα- στην ενημέρωση.

Το newsauto.gr επισκέπτονται πάνω από 3.000.000 μοναδικοί χρήστες κάθε μήνα, όντας εδώ και μία δεκαετία, ο βασικός πυλώνας της αυτοκινητικής και μοτοσικλετικής ενημέρωσης στην Ελλάδα…
Advertisement
Advertisement

Αυτά μας το λέει η Google. Και δε μας λέει μόνο για την ενημέρωση αλλά και για την… ψυχαγωγία, και ιδιαίτερα την πορνό… Σχετικές πληροφορίες λοιπόν μας δίνει μια έρευνα της Google για λογαριασμό της ελληνικής εταιρίας παραγωγής Sugarbabes.TV.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι Αθηναίοι φαίνεται να προτιμούν ιδιαίτερα το πορνό, κατακτώντας την πρώτη θέση σε προτίμηση:

Στην Αθήνα έχουμε τον μεγαλύτερο αριθμό χρηστών, με 665,181 άτομα, ενώ το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό, 420,497 χρήστες, δεν δηλώνουν την πόλη τους. Η Θεσσαλονίκη ακολουθεί με 221,881 χρήστες, με τον Πειραιά και τις Αχαρνές να συμπληρώνουν τις πρώτες πέντε θέσεις. Η Πάτρα κατατάσσεται έκτη με ποσοστό 3,8%.

Advertisement

Όσον αφορά την κατανομή των φύλων, τα αρσενικά φύλα κυριαρχούν στην κατανάλωση πορνογραφίας, αντιπροσωπεύοντας το 63,5%, ενώ τα θηλυκά φύλα ακολουθούν με 36,46%. Η κυριαρχία των ανδρών στην πορνογραφία μπορεί να εξηγηθεί μέσα από κοινωνικούς, πολιτισμικούς, ψυχολογικούς και βιολογικούς παράγοντες. Ιστορικά, η ανδρική σεξουαλικότητα έχει περισσότερη κοινωνική αποδοχή και ενθάρρυνση σε σχέση με τη γυναικεία, επιτρέποντας στους άνδρες να αισθάνονται πιο άνετα με την εξωτερίκευση της σεξουαλικής τους επιθυμίας. Επιπλέον, το πορνογραφικό περιεχόμενο συχνά είναι προσανατολισμένο προς τα ανδρικά ενδιαφέροντα, προσφέροντας περισσότερα στοιχεία που απευθύνονται στις ανδρικές φαντασιώσεις.

Βιολογικές διαφορές επίσης παίζουν ρόλο, καθώς οι άνδρες συχνά ανταποκρίνονται περισσότερο στα οπτικά ερεθίσματα σε σχέση με τις γυναίκες, οι οποίες μπορεί να διεγείρονται από ένα ευρύτερο φάσμα αισθησιακών ερεθισμάτων.
Η κοινωνικοποίηση διαφοροποιεί επίσης τα δύο φύλα από μικρή ηλικία ως προς τη σεξουαλικότητα, με τα αγόρια να ενθαρρύνονται συχνά να εκφράζουν τις σεξουαλικές τους επιθυμίες ενώ τα κορίτσια διδάσκονται να είναι πιο συγκρατημένα. Αυτό συνδυάζεται με τον κοινωνικό στιγματισμό που μπορεί να αντιμετωπίζουν οι γυναίκες που ασχολούνται ενεργά με την πορνογραφία, ειδικά σε πιο παραδοσιακές ή απομακρυσμένες κοινότητες.

Advertisement

Σχετικά με τον λόγο που τα άτομα ηλικίας 45-54 ετών βλέπουν περισσότερο πορνό, οι λόγοι ποικίλλουν:

Προσβασιμότητα: Με την εξάπλωση του διαδικτύου και τη βελτίωση της τεχνολογίας, το πορνό έχει γίνει πιο εύκολα διαθέσιμο.

Κρίση μέσης ηλικίας: Οι αλλαγές στη ζωή, όπως το διαζύγιο ή η συνταξιοδότηση, μπορεί να οδηγήσουν σε αυξημένη ελεύθερη ώρα και επιθυμία για νέες εμπειρίες.

Advertisement

Ανακούφιση από το στρες: Η πορνογραφία μπορεί να λειτουργήσει ως διέξοδος για την απελευθέρωση από την καθημερινή πίεση.

Επιθυμία για πειραματισμό: Η αυξημένη άνεση με τη σεξουαλικότητα και η επιθυμία για νέες εμπειρίες μπορεί να είναι πιο έντονη σε αυτή την ηλικία.

Κοινωνική αποδοχή: Η στάση απέναντι στην πορνογραφία έχει αλλάξει, κάνοντας την πιο αποδεκτή σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, μειώνοντας το στίγμα.