Live Κίνηση
Περισσότερα
MG3 HYBRID 2024

Νέο MG3 Hybrid+: Ένα για όλα!

Ελλάδα 17:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο MG3 Hybrid+: Ένα για όλα!

MG3 HYBRID 2024

Νέο MG3 Hybrid+: Ένα για όλα!

MG3 HYBRID 2024

Με τη δύναμη και τις αρετές του ηλεκτρικού, συνεπικουρούμενα από τη σιγουριά της βενζίνης, το νέο MG3 Hybrid+ επενδύει ξεκάθαρα στο αίσθημα “Feel Good”, που απλά με τίποτα δεν μπορείς να αγνοήσεις.

Advertisement
Advertisement

Το νέο και εντυπωσιακό MG3 Hybrid+ αποτελεί ένα εκ βάθρων νέο προϊόν, με σημαντικές βλέψεις και στόχους να σταθεί απέναντι σε καταξιωμένα ονόματα της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας αγοράς, σε μοντέλα πρωταθλητισμού εμπορικά.

Το βασικό χαρακτηριστικό του νέου MG3 είναι το εντυπωσιακών προδιαγραφών και ιδιαίτερα εξελιγμένο υβριδικό σύστημα κίνησης Hybrid+, με το οποίο εφοδιάζεται δίνοντας νέα διάσταση στο συμπαγές ποιοτικό αυτοκίνητο.

Η τεχνολογία Hybrid+ του νέου MG3, προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις στην κατηγορία των υβριδικών hatchback του B Segment και παρουσιάζεται παρακαλώ με 30% περισσότερη ισχύ, πάνω από 2 φορές μεγαλύτερη χωρητικότητα μπαταρίας σε σχέση με το μέσο όρο της κατηγορίας, καθώς και 10 km/h επιπλέον ταχύτητα σε ηλεκτρική λειτουργία. Ο ανταγωνισμός κοιτάζει το νέο MG3 Hybrid+ από πολύ πίσω, σχεδόν με τα κιάλια.

Advertisement
Advertisement

Στόχος της νέας πλήρως υβριδικής τεχνολογίας ήταν η μέγιστη αποδοτικότητα, οι εξαιρετικές επιδόσεις, καθιστώντας μεταξύ άλλων το νέο MG3 Hybrid+ ιδανικό τόσο για γρήγορες διαδρομές στην πόλη, όσο και για μεγαλύτερες διαδρομές στον αυτοκινητόδρομο και το μακρινό ταξίδι. Εννοείται πως το νέο MG3 διακρίνεται και στον τομέα της επιτάχυνσης, καθώς καθίσταται το ταχύτερο υβριδικό supermini, στοιχείο που συντελεί με την σειρά του στη διαμόρφωση μιας εξαιρετικής οδηγικής εμπειρίας από τον οποιονδήποτε.

Τώρα, στον πυρήνα του υπερσύγχρονου συστήματος Hybrid+ του νέου MG3 υπάρχουν πέντε βασικά στοιχεία– κινητήρας, κιβώτιο ταχυτήτων, μπαταρία, ηλεκτροκινητήρας και γεννήτρια. Παρά την εστίαση στην απόδοση, η εξηλεκτρισμένη τεχνολογία προσφέρει φυσικά εξαιρετικά οφέλη απόδοσης. Το σύστημα μετάδοσης κίνησης Hybrid+ της MG καθιστά το νέο MG 3 το ταχύτερο σε επιτάχυνση υβριδικό μοντέλο του B Segment, με χρόνο για το 0-100 km/h, μόνο 8,0 δευτερόλεπτα. Η επιτάχυνση σε ταχύτητες αυτοκινητοδρόμων – από 80-120 km/h – είναι εξίσου εντυπωσιακή, καθώς ολοκληρώνεται μόλις σε 5,0 δευτερόλεπτα.

Με ισχύ 195 ίππων (143 kW), το MG3 Hybrid+ επιδεικνύει κορυφαία επίδοση στον τομέα της κατανάλωσης βενζίνης, απαιτώντας μόλις 4,4 l/100 km, ενώ οι εκπομπές CO2 περιορίζονται στα 100 g/km. Αυτό ενισχύεται από μια μπαταρία 1,83 kWh, που επιτρέπει μια εκτεταμένη αυτονομία οδήγησης μόνο με ηλεκτρική ενέργεια – αυξάνοντας σημαντικά την αποδοτικότητα.

Advertisement

Το νέο MG3 Hybrid+ έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί με τους παρακάτω τρόπους, καθένας εκ των οποίων επιλέγεται αυτόματα από το σύστημα Hybrid+: EV – Λειτουργεί μόνο με ηλεκτρική ενέργεια για όσο διάστημα το επιτρέπει η φόρτιση. Σε σειρά – Ο κινητήρας λειτουργεί για την παραγωγή ενέργειας, η οποία τροφοδοτεί τον ηλεκτροκινητήρα για κίνηση. Σε σειρά και φόρτιση – Ο κινητήρας τροφοδοτεί με ενέργεια τον ηλεκτροκινητήρα, ενώ ταυτόχρονα φορτίζει και τη μπαταρία όταν έχει χαμηλή στάθμη ενέργειας. Κίνηση και φόρτιση – Η ισχύς του κινητήρα καταλήγει στους τροχούς, ενώ ταυτόχρονα φορτίζεται και η μπαταρία μέσω της γεννήτριας. Παράλληλη – Τόσο ο κινητήρας όσο και ο ηλεκτροκινητήρας κινούν τους τροχούς.

Ο τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας 1,5 λίτρων κύκλου Atkinson αποδίδει 102 ίππους (75 kW), προσφέροντας εξαιρετικά υψηλή θερμική απόδοση στο 41%. Σε συνδυασμό με τον ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων (100 kW), το σύστημα Hybrid+ παρέχει ένα ευρύ φάσμα ισχύος σε όλο το εύρος στροφών.
Με έναν πιο ισχυρό κινητήρα εγκατεστημένο, μεγάλο μέρος της οδήγησης με υψηλό φορτίο -για παράδειγμα κατά την επιτάχυνση– μπορεί να πραγματοποιηθεί με ηλεκτρική ενέργεια, με τον βενζινοκινητήρα να υποστηρίζει ή να αναλαμβάνει απρόσκοπτα σε υψηλότερες ταχύτητες.

Advertisement

Tο προηγμένο υβριδικό σύστημα δίνει προτεραιότητα στην ηλεκτροκίνηση, κάτι ευπρόσδεκτο, όχι μόνο για τη μείωση της κατανάλωσης, αλλά και για την απουσία θορύβων. Παράλληλα, αυτή η διάσταση προσφέρει και μία αμεσότητα στο πάτημα του γκαζιού, θυμίζοντας περισσότερο ηλεκτρικό με ζωντανή επιτάχυνση χωρίς δισταγμό, παρά κάποιο συμβατικό υβριδικό μοντέλο.

Η πλήρως υβριδική τεχνολογία απογειώνει τις δυνατότητες του νέου MG3 Hybrid+. To τοποθετεί χωρίς δεύτερη σκέψη στα υψηλά κλιμάκια της κατηγορίας, με βάση τις εξαιρετικές επιδόσεις, την χαμηλή κατανάλωση, αλλά και την πολιτισμένη λειτουργία. Δείτε και οδηγήστε το νέο MG3 Hybrid+ στις εκθέσεις της MG.