Live Κίνηση
Περισσότερα
JEEP 2024

Jeep Avenger e-hybrid: Τεχνολογία και στιλ που συναρπάζει 

Ελλάδα 11:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Jeep Avenger e-hybrid: Τεχνολογία και στιλ που συναρπάζει

JEEP 2024

Jeep Avenger e-hybrid: Τεχνολογία και στιλ που συναρπάζει

JEEP 2024

Το Jeep Avenger είναι ένα αυτοκίνητο που άλλαξε την κατηγορία των compact SUV. Και στην υβριδική του έκδοση αποτελεί ό,τι πιο ξεχωριστό και τεχνολογικά εξελιγμένο έχει να επιδείξει η κατηγορία.

Advertisement
Advertisement

Η παρουσίαση του Avenger αποτέλεσε έναν σημαντικό σταθμό για την ιστορική μάρκα, καθώς ήταν το πρώτο μικρό της μοντέλο στην κατηγορία των Β-SUV ενώ ήταν και το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της εταιρείας.

Η γενικευμένη αποδοχή του από τους ειδικούς και το κοινό ήταν αναπόφευκτη, καθώς το μικρό αυτό Jeep διατηρεί όλες τις πατροπαράδοτες αξίες της μάρκας, τις οποίες εμπλουτίζει με όλες τις σύγχρονες απαιτήσεις του ευρωπαίου καταναλωτή αυτής της κατηγορίας.

Η αίσθηση που προκάλεσε στην πρώτη του εμφάνιση στην Ευρώπη ως αμιγώς ηλεκτρικό, εκφράστηκε με τον καλύτερο τρόπο κερδίζοντας τον τίτλο του Αυτοκινήτου της Χρονιάς για την Ευρώπη το 2023.

Advertisement
Advertisement

Η βράβευση αυτή ήρθε να επιβεβαιώσει κάτι που όλοι αντιλαμβάνονται από την πρώτη στιγμή που θα έρθουν σε επαφή με το Avenger.

Το ότι δηλαδή πρόκειται για ένα αυτοκίνητο γεμάτο χαρακτήρα και σχεδιαστική ταυτότητα, το οποίο τιμά τις παραδόσεις της μάρκας και παράλληλα ανοίγεται σε ένα νέο και πιο νεανικό κοινό που αναζητά ένα όχημα γεμάτο lifestyle αναφορές και υποσχέσεις για περιπέτειες και εκτός της ασφάλτου.

Η έξυπνη κίνηση που έκανε η Jeep μέσα στα πλαίσια του γκρουπ Stellantis είναι ότι δεν έμεινε στην αρχική ιδέα για αποκλειστικά ηλεκτρική έκδοση.

Advertisement

Και προχώρησε στην παρουσίαση και εκδόσεων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, κάτι που το κάνει ιδιαίτερα ελκυστικό για χώρες όπως η Ελλάδα όπου η ηλεκτροκίνηση και οι συνθήκες φόρτισης έχουν πολύ δρόμο ακόμα για να φθάσουν τα πρότυπα της Βόρειας Ευρώπης.

Η βενζινοκίνητη γκάμα του αυτοκινήτου με τον κινητήρα 1,2 Τ με απόδοση 100 ίππους και χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων περιλαμβάνει ήδη δύο εκδόσεις ξεκινώντας από την έκδοση Longitude την οποία μπορείτε να αποκτήσετε από €23.990 και πολύ πλούσιο βασικό εξοπλισμό. Η δεύτερη έκδοση Altitude προσθέτει αισθητικές και τεχνολογικές αναβαθμίσεις αποτελώντας την πιο value for money επιλογή.

Advertisement

Η δεύτερη και πιο σημαντική προσθήκη αφορά την έκδοση e-Hybrid, η οποία συνδυάζει τον ήδη υπάρχοντα κινητήρα των 1,2 λίτρων με ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο υβριδικό σύστημα υβριδικό σύστημα 48V.

H έκδοση αυτή διατίθεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, το οποίο μπορεί να προσφέρει στον οδηγό την δυνατότητα για χειροκίνητη επιλογή των σχέσεων.

Το υβριδικό σύστημα αποτελείται από τον βενζινοκινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα των 21 kW που βρίσκεται τοποθετημένος εν σειρά με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των έξι σχέσεων.

Advertisement

Το σύστημα επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κινείται μόνο με ηλεκτρική ενέργεια σε απόσταση έως και 1 χιλιομέτρου και με ταχύτητες κάτω των 30 χλμ./ώρα, κάτι που το καθιστά ιδιαίτερα οικονομικό στην κίνηση μέσα στην πόλη.

Παράλληλα ο κινητήρας λειτουργεί στον κύκλο Miller ο οποίος είναι πιο αποδοτικός και εξασφαλίζει αρκετά χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου.

Χάρη στους 100 ίππους και τα 205 Nm ροπής, το Avenger e-Hybrid φθάνει τα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 10,9 δευτερόλεπτα ενώ σημειώνει τελική ταχύτητα 184 χλμ./ώρα.

Η μέση κατανάλωση είναι 4,9-5,1 λίτρα/100 χλμ. ενώ οι εκπομπές CO2 βρίσκονται αρκετά χαμηλά, μεταξύ 111 και 114 γρ./χλμ, πάντα σύμφωνα με το πρότυπο WLTP.

Αυτό σημαίνει ότι δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας ενώ του επιτρέπεται να κυκλοφορεί χωρίς εμπόδια στον δακτύλιο.

To βενζινοκίνητο Avenger e-hybrid προσφέρεται στην ελληνική αγορά σε τρία επίπεδα εξοπλισμού, τα Longitude, Altitude και Summit.

Ο εξοπλισμός είναι ιδιαίτερα πλήρης ακόμα και από την βασική έκδοση τόσο σε ότι έχει να κάνει με την ασφάλεια των επιβατών όσο και με την ευχάριστη διαβίωση στο σαλόνι του Avenger.

Συγκεκριμένα υπάρχει οθόνη αφής 10,25” για το σύστημα infotainment, υπηρεσίες Uconnect, ψηφιακό πίνακα οργάνων 7”, πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, cruise control, ζάντες αλουμινίου 16”, σύστημα διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας, αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, αναγνώριση των πινακίδων οδοσήμανσης και άλλα.

Για τους πιο περιπετειώδεις, η Jeep δεν ξεχνά τις ιστορικές της καταβολές, προσφέροντας στον σύγχρονο αγοραστή της κατηγορίας τα συστήματα Select -Terrain και Hill Descent Control ως πολύτιμη βοήθεια στις διαδρομές και πέρα από την άσφαλτο.

Οι πιο πλούσιες εκδόσεις έχουν στοιχεία που αναβαθμίζουν συνολικά την εικόνα του αυτοκινήτου, όχι μόνο σε εμφάνιση αλλά και σε στοιχεία πολυτέλειας που σπανίζουν στην κατηγορία, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων 18άρες ζάντες, full LED φώτα, ασύρματη φόρτιση κινητού, αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2, κάμερα οπισθοπορείας με κάλυψη 360 μοιρών και πολλά ακόμα.

Παράλληλα η εταιρεία παρέχει μία πληθώρα επιλογών εξατομίκευσης για να «χτίσει» ο κάθε αγοραστής το αυτοκίνητο στα μέτρα του, ενώ μεταξύ άλλων διατίθεται και μία πολύ μεγάλη ηλιοροφή 0,9 τετραγωνικών μέτρων, η οποία δημιουργεί ένα πολύ φωτεινό και ευχάριστο σαλόνι για τους επιβάτες.

Για όλες τις λεπτομέρειες της εμπλουτισμένης γκάμας του μοντέλου και για τον αναλυτικό τιμοκατάλογο, μπορείτε να επισκεφθείτε τόσο το jeep.gr όσο και το επίσημο δίκτυο συνεργατών της μάρκας.