FORMULA 1

Βολφ: Πώς λίγο έλειψε να στερήσει τη νίκη από τον Ράσελ (+video)

Ελλάδα 13:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Βολφ: Πώς λίγο έλειψε να στερήσει τη νίκη από τον Ράσελ (+video)

FORMULA 1

Βολφ: Πώς λίγο έλειψε να στερήσει τη νίκη από τον Ράσελ (+video)

FORMULA 1

Ο Τζορτζ Ράσελ πήρε ανέλπιστα τη νίκη στην Αυστρία έπειτα από την σύγκρουση των Φερστάπεν-Νόρις. Λίγο έλειψε, όμως, να την χάσει εξαιτίας του… αφεντικού του!

Advertisement
Advertisement

Στον 64ο γύρο του αγώνα οι Φερστάπεν-Νόρις, έπειτα από μάχη αρκετών γύρων, ακούμπησαν στην στροφή 3. Τόσο η RB20 όσο και η MCL38 αποκόμισαν από ένα κλαταρισμένο ελαστικό και η νίκη έκανε φτερά και για τους δύο οδηγούς.

Πίσω τους, σε απόσταση, βρισκόταν ο Τζορτζ Ράσελ της Mercedes. Ο Βρετανός ήταν άνετα best of the rest στο Red Bull Ring έπειτα και από την ποινή που είχε πάρει ο Πιάστρι στις κατατακτήριες. Στο σημείο εκείνο το κύριο μέλημα του Τζορτζ ήταν να κρατηθεί μπροστά από τους Σάινθ-Πιάστρι. Οι δύο οδηγοί είχαν τη μέση γόμα ενώ εκείνος την σκληρή.

Ο Ράσελ έπρεπε έπειτα από την εκκίνηση να δώσει μια σύντομη μάχη με τον Χάμιλτον. Στο τέλος επικράτησε και αυτό ήταν καθοριστικό για την τελική του νίκη.

Ωστόσο το δώρο που του έκαναν οι Φερστάπεν-Νόρις άλλαξε τα δεδομένα. Ξαφνικά η μάχη για την τρίτη θέση έγινε μάχη για τη νίκη! Στο στρατόπεδο της Mercedes η συγκίνηση ήταν μεγάλη. Αυτή θα ήταν η πρώτη νίκη της ομάδας έπειτα από 595 ημέρες ανομβρίας!

Advertisement
Advertisement

«Κλατάρισμα! Κλατάρισμα για τον Φερστάπεν» ειδοποίησε τον Ράσελ ο μηχανικός του, Μάρκους Ντάντλεϊ. Συνήθως τα μηνύματα ενδοεπικοινωνίας ανταλλάσσονται στις ευθείες των σιρκουί και όχι κατά τις φάσεις επιβράδυνσης ή σε γρήγορες στροφές.

Ο Ντάντλεϊ, όμως, ειδοποίησε τον Ράσελ στο φρενάρισμα για την στροφή 3. Και αμέσως μετά ο Βολφ παρεμβαίνει και εκείνος: «Τζορτζ μπορείς να το κερδίσεις! Μπορείς να το κερδίσεις Τζορτζ!» φώναξε ενθουσιασμένος ο Αυστριακός.

Κάπου εκεί, όμως, η υπομονή του οδηγού είχε τελειώσει: «Απλώς αφήστε με να οδηγήσω γ@μώτο!» αποκρίθηκε ένας εκνευρισμένος Ράσελ. Εν τέλει ο Τζορτζ κατάφερε να πάρει την πρωτοπορία και την καρό σημαία λίγους γύρους αργότερα.

Η δεύτερη νίκη καριέρας του Ράσελ ήταν και η δεύτερη της Mercedes με τα νέας γενιάς μονοθέσια. Και οι δύο έχουν έρθει από τον νεαρό Βρετανό.
Advertisement

Μετά τον αγώνα ο Ράσελ παραδέχτηκε ότι παραλίγο να χάσει τον έλεγχο του μονοθέσιου από την άκαιρη παρέμβαση του Βολφ. Ο ίδιος ο Βολφ παραδέχτηκε το λάθος του. «Ήταν η μεγαλύτερη χαζομάρα που έχω κάνει στα 12 χρόνια μου στην Mercedes. Παρασύρθηκα από τον ενθουσιασμό μου μόλις είδα την σύγκρουση και δεν έλεγξα πρώτα την θέση του Τζορτζ στο GPS» δήλωσε ο Αυστριακός. Λίγο πιο προσεκτικά την επόμενη φορά Τότο!