Ράσελ: Ετοιμάζεται να ανανεώσει με την Mercedes;
FORMULA 1
Ο Τζορτζ Ράσελ έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά την φετινή σεζόν. Και ήδη ο διεθνής τύπος κάνει λόγο για επικείμενη επέκταση του συμβολαίου του με την Mercedes.
Σύμφωνα με το motorsport.com η Mercedes θα δώσει διετή επέκταση συμβολαίου στον Βρετανό με οψιόν και για το 2028. Σύμφωνα με πηγές από το paddock ο Ράσελ θα εισπράττει περί τα 30 εκατομμύρια δολάρια ετησίως. Ένα ποσό διπλάσιο από εκείνο που προβλέπει το τρέχον συμβόλαιο του Βρετανού.
WHAT CAR
Ο Ράσελ βρισκόταν υπό πίεση λίγο πριν την έναρξη της σεζόν. Δεν είχε συμβόλαιο για το 2026 με την Mercedes ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Και οι φήμες για μετακίνηση του Φερστάπεν στο Μπράκλεϊ όλο και πλήθαιναν από το GP της Αυστραλίας και μετά.

Ωστόσο ο Βρετανός έχει δώσει την καλύτερη δυνατή απάντηση στις πίστες. Έχει καταφέρει να τερματίσει τρεις φορές στο podium μέσα στα τέσσερα πρώτα GP. Επιπλέον έχει επιδείξει απίστευτη ταχύτητα σε κατατακτήριες δοκιμές αλλά και ωριμότητα στη διαχείριση των αγώνων.
Το Μπαχρέιν απομακρύνει τον Μαξ από την Mercedes;
Το μέχρι τώρα highlight της σεζόν του Ράσελ ήρθε στο Μπαχρέιν. Ο Βρετανός σημείωσε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο στις κατατακτήριες και παρέμεινε σε αυτήν έπειτα από ηρωικό αγώνα. Για να το πετύχει αυτό έπρεπε να ξεπεράσει ποινή εκκίνησης και προβλήματα του μονοθέσιου του.

Ο Τότο Βολφ ήταν, δικαιολογημένα, όλο επαίνους για τον οδηγό του. «Ήταν απίστευτο αυτό που κατάφερε ο Τζορτζ σήμερα» δήλωνε ο Βολφ μετά την καρό σημαία. Και όχι άδικα. Ο Ράσελ έπρεπε να διαχειριστεί απώλεια του συστήματος BBW των πίσω φρένων, βλάβη στο DRS και μαλακή γόμα της Pirelli χωρίς να χάσει την δεύτερη θέση του από τον Νόρις με την ταχύτερη McLaren στην ενδεδειγμένη μέση γόμα.

Όπως είναι φυσικό μία πιθανή ανανέωση του Ράσελ με την Mercedes θα κλείσει την πόρτα στον Μαξ Φερστάπεν. Εφόσον ο Βολφ πειστεί ότι ο Ράσελ μπορεί να «φέρει εις πέρας τη δουλειά» τότε δεν θα έχει νόημα να πληρώσει και έναν… σκασμό λεφτά για τον Μαξ.
Εξάλλου η Mercedes έχει και τον ταχύτατο 18χρονο Κίμι Αντονέλι, τον οποίον θέλει να εξελίξει σε κορυφαίο οδηγό μέσα στα επόμενα χρόνια. Ο νεαρός Ιταλός δεν οδήγησε άσχημα στο Μπαχρέιν, δείχνοντας για ένα ακόμη GP ότι έχει μπει στο νόημα της F1.

Στον αγώνα υπήρξε άτυχος τόσο με την στρατηγική της ομάδας του όσο και με το αυτοκίνητο ασφαλείας και τερμάτισε εκτός βαθμών. Ωστόσο στις κατατακτήριες ήταν πολύ κοντά στους χρόνους του πολύ πιο έμπειρου teammate του. Αυτή τη στιγμή η Mercedes έχει ένα πολύ ισορροπημένο οδηγικό δίδυμο που πατάει στο παρόν με τον Ράσελ και στο μέλλον με τον Αντονέλι.