Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Porsche: Δεν μπαίνει στην F1 με την Red Bull το 2026!

Ελλάδα 15:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Porsche: Δεν μπαίνει στην F1 με την Red Bull το 2026!

FORMULA 1

Porsche: Δεν μπαίνει στην F1 με την Red Bull το 2026!

FORMULA 1

Οριστικό τέλος στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Red Bull και Porsche για κοινή συμμετοχή στην F1 από το 2026. Η Porsche εξακολουθεί να εξετάζει άλλες επιλογές.

Advertisement
Advertisement

Η ανακοίνωση της συνεργασίας των δύο εταιριών φάνταζε σχεδόν δεδομένη εντός του καλοκαιριού. Όμως, όπως αποκαλύπτει η Porsche με ανακοίνωσή της, υπήρξε αγεφύρωτο χάσμα στον τρόπο που θα διοικούταν η ομάδα μελλοντικά.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της γερμανικής εταιρίας γράφει: “Κατά την διάρκεια των τελευταίων μηνών η Porsche βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με την Red Bull σχετικά με την πιθανότητα εισόδου της στην F1. Οι δύο εταιρίες έχουν πλέον αποφασίσει από κοινού να μην συνεχίσουν άλλο αυτές τις διαπραγματεύσεις“.

Advertisement
Advertisement

Η ανακοίνωση συνεχίζει επιβεβαιώνοντας, ουσιαστικά, τα όσα είχαν ακουστεί τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την ασυμφωνία των δύο εταιριών: “Η προϋπόθεση (σ.σ. για μία συνεργασία) ήταν πάντοτε πώς θα υπήρχε ισοτιμία όχι μόνο στον τομέα των μονάδων ισχύος αλλά και της ομάδας συνολικά. Αυτή δεν μπόρεσε να επιτευχθεί. Παρά ταύτα η F1 παραμένει για την Porsche μία πολύ θελκτική επιλογή την οποίαν και θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά”.

Το τι μέλλει γενέσθαι για τις δύο εταιρίες είναι άγνωστο για την ώρα. Η Red Bull θα παραμείνει, φυσικά, στο πρωτάθλημα. Όμως, δεν είναι ακόμη βέβαιο εάν θα επιμείνει στην κατασκευή των PU μελλοντικά από την Red Bull Powertrains ή θα συνεργαστεί και πάλι με την Honda από το 2026.

Advertisement

Όσο για την Porsche μία συμμετοχή της το 2026 ως ανεξάρτητη ομάδα, μάλλον θα έπρεπε να αποκλειστεί. Το ερώτημα είναι εάν οι Γερμανοί θα βρουν κάποια άλλη ομάδα στο grid πρόθυμη να συνεργαστεί μαζί τους με τον τρόπο που επιθυμούν εκείνοι. Η Audi έχει ήδη ανακοινώσει την συμμετοχή της μέσω της Sauber. Τι θα κάνει η άλλη εταιρία του VW Group;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Red Bull: Απομακρύνεται από Porsche και Honda;
F1 GP Ολλανδίας: Περί προσαρμοστικότητας
F1 GP Ιταλίας: Προεπισκόπηση

Advertisement