Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ποιος Βρετανός θα λάμψει στο Σίλβερστοουν;

Ελλάδα 9:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιος Βρετανός θα λάμψει στο Σίλβερστοουν;

FORMULA 1

Ποιος Βρετανός θα λάμψει στο Σίλβερστοουν;

FORMULA 1

Η F1 επισκέπτεται το θρυλικό σιρκουί του Σίλβερστοουν αυτό το τριήμερο. Ποιος από τους τρεις Βρετανούς οδηγούς του grid θα λάμψει εκεί;

Advertisement
Advertisement

Οι Βρετανοί φίλαθλοι είναι αρκετά τυχεροί ώστε τρεις εξαιρετικά ταλαντούχοι συμπατριώτες τους να οδηγούν ανταγωνιστικά μονοθέσια φέτος. Η πορεία του καθενός είναι διαφορετική. Ωστόσο και οι τρεις έχουν αρκετά καλές πιθανότητες για τον εντός έδρας αγώνα τους.

Ξεκινούμε, φυσικά, με τον Λάντο Νόρις. Ο οδηγός της McLaren κάνει, μέχρι στιγμής, την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Ταχύτατος και πιο ώριμος από ποτέ ο Νόρις πήρε την παρθενική του νίκη στο Μαϊμάμι, νωρίτερα στη σεζόν, ενώ έχει επικρατήσει πειστικά επί του Όσκαρ Πιάστρι στην εσωτερική μάχη της McLaren.

Ο κύριος αντίπαλος του Λάντο ακούσει στο όνομα Μαξ. Και η μεταξύ τους μονομαχία στην Αυστρία το επιβεβαίωσε αυτό. Λογικά στο Σίλβερστοουν οι δύο οδηγοί θα μονομαχήσουν και πάλι. Η χάραξη της διαδρομής και οι σκληρές γόμες της Pirelli ταιριάζουν γάντι στην MCL38. Και ο Λάντο θα είναι έτοιμος για έναν νέο γύρο εναντίον του Φερστάπεν!

Οι Βρετανοί της Mercedes

Advertisement
Advertisement

Έπειτα έχουμε και τους Βρετανούς οδηγούς της Mercedes. Μπορεί η W15 να μην μπορεί να αποδώσει ακόμη στο επίπεδο των RB20 και MCL38. Ωστόσο το γερμανικό μονοθέσιο αναμένεται αρκετά ανταγωνιστικό στο Σίλβερστοουν. Και ίσως ένας από τους δύο οδηγούς της να είναι σε θέση να… μαζέψει τα σπασμένα από μία νέα σύγκρουση των Φερστάπεν-Νόρις.

Ο Λιούις Χάμιλτον δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται συστάσεις. Ο πιο επιτυχημένος οδηγός στην ιστορία του σπορ είναι και ο ρέκορντμαν του βρετανικού GP. Ωστόσο η φετινή σεζόν δεν έχει πάει ιδιαιτέρως καλά για τον Λιούις.

Ο Χάμιλτον χάνει καθαρά από τον Ράσελ μέχρι στιγμής στην εσωτερική κόντρα της Mercedes. Το σκορ σε κατατακτήριες (συνυπολογίζοντας τα Sprint) είναι 11-3 υπέρ του Ράσελ. Παρόμοιο σκορ έχει και ο Νόρις επί του Πιάστρι. Η μέχρι στιγμής βαθμολογική συγκομιδή των Νόρις, Ράσελ και Χάμιλτον είναι 156, 111 και 85 βαθμοί αντίστοιχα.

Advertisement

Έτσι, η λογική υπαγορεύει ότι ο νικητής του προηγούμενου GP θα είναι και πάλι το φαβορί για λογαριασμό της Mercedes. Εκτός και εάν ο Χάμιλτον επιφυλάσσει κάποια… έκπληξη στους πολυάριθμους φίλους του.

Συνοψίζοντας, ο Νόρις είναι ο Βρετανός που περιμένουμε να πρωταγωνιστήσει στον GP της Μεγάλης Βρετανίας. Αλλά οι Ράσελ και Χάμιλτον (με αυτή τη σειρά) καραδοκούν ώστε να εκμεταλλευτούν το παραμικρό του στραβοπάτημα.

Advertisement