Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Πέρεζ: Κινδυνεύει να χάσει τη θέση του;

Ελλάδα 3:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πέρεζ: Κινδυνεύει να χάσει τη θέση του;

FORMULA 1

Πέρεζ: Κινδυνεύει να χάσει τη θέση του;

FORMULA 1

Μπορεί ο Τσέκο να επέκτεινε φέτος το συμβόλαιό του με την Red Bull. Ωστόσο η παραμονή του στο Μίλτον Κινς -έπειτα από τις τελευταίες άσχημες εμφανίσεις του- μόνο εξασφαλισμένη δεν είναι.

Advertisement
Advertisement

Ο Πέρεζ είχε ξεκινήσει πολύ δυναμικά την χρονιά του 4 podiums στους πρώτους 5 αγώνες. Αυτό οδήγησε την Red Bull στο να του δώσει την πολυπόθητη επέκταση στο συμβόλαιό του για τα επόμενα δύο -τουλάχιστον- χρόνια.

Η παραμονή του Πέρεζ στην Red Bull φάνταζε ως κάτι το δεδομένο. Ωστόσο από την Ίμολα και μετά ο Τσέκο τα έχει πάει πολύ άσχημα. Στους τελευταίους αγώνες έχει συλλέξει μόλις… 15 βαθμούς! Μία βαθμολογική συγκομιδή μικρότερη από του Χούλκενμπεργκ με την Haas! Το γεγονός αυτό έχει επηρεάσει και την ομάδα του στο πρωτάθλημα κατασκευαστών καθώς στην ουσία μόνο ο Φερστάπεν φέρνει βαθμούς.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές το κλίμα είναι βαρύ για τον Πέρεζ στην Red Bull. Οι Κρίστιαν Χόρνερ και Χέλμουτ Μάρκο του έχουν καταστήσει σαφές ότι πρέπει να αρχίσει να συνεισφέρει βαθμολογικά το συντομότερο δυνατόν. Ειδάλλως δεν αποκλείεται ακόμη και αντικατάστασή του εν μέσω της σεζόν.

Advertisement
Advertisement

Στο συμβόλαιο της Red Bull με τον Πέρεζ υπάρχει ρήτρα επιδόσεων η οποία προστατεύει την αυστριακή ομάδα. Συγκεκριμένα εάν ο Τσέκο είναι πάνω από 100 βαθμούς πίσω από τον Φερστάπεν πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα ή στο τέλος της σεζόν, η Red Bull μπορεί να τον αποδεσμεύσει.

Μετά το Σίλβερστοουν ο Πέρεζ έχει 127 βαθμούς λιγότερους από ότι ο teammate του. Ο Τσέκο θα πρέπει να έχει δύο πολύ δυνατές εμφανίσεις σε Ουγγαρία και Βέλγιο μέχρι το καλοκαιρινό διάλειμμα για να σώσει τη φετινή του σεζόν.

Ρικιάρντο ή Λώσον;

Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να δούμε ακόμη και αντικατάσταση του Πέρεζ μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα! Οι δύο υποψήφιοι για την θέση του Μεξικανού δεν είναι άλλοι από τους Ρικιάρντο και Λώσον.

Advertisement

Ίσως, μάλιστα, ο Λώσον να έχει περισσότερες πιθανότητες από τον Ρικιάρντο. Ωστόσο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Πέρεζ έχει δύο σημαντικούς συμμάχους στην προσπάθεια παραμονής του στο Μίλτον Κινς.

Ο πρώτος ακούει στο όνομα Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός επιθυμεί την παραμονή του Τσέκο και είχε δώσει τις… ευλογίες του για την επέκταση του συμβολαίου του Πέρεζ φέτος. Επιπλέον ο Πέρεζ φέρνει χρήματα στην ομάδα από προσωπικούς του χορηγούς. Και το Μεξικό είναι μία από τις μεγαλύτερες αγορές για την Red Bull ελέω Τσέκο.

Advertisement

Με την McLaren, όμως, να πλησιάζει την Red Bull στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, οι πρωταθλητές θα πρέπει σύντομα να πάρουν μια απόφαση. Ρισκάρουμε το πρωτάθλημα κατασκευαστών ή αντικαθιστούμε τον Τσέκο εντός της σεζόν που ανανεώσαμε μαζί του; Ο Πέρεζ μπορεί να τους βγάλει από την δύσκολη αυτή θέση, εάν αρχίσει και πάλι να συνεισφέρει βαθμολογικά.