Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Πέρεζ: Διετής επέκταση με Red Bull

Ελλάδα 3:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πέρεζ: Διετής επέκταση με Red Bull

FORMULA 1

Πέρεζ: Διετής επέκταση με Red Bull

FORMULA 1

Ο Σερχιο Περεζ θα παραμείνει στο Μιλτον Κινς μέχρι και το 2026 όπως ανακοίνωσε η αυστριακή ομάδα.

Advertisement
Advertisement

Η εξέλιξη αυτή ήταν μάλλον αναμενόμενη έπειτα από το πολύ καλό ξεκίνημα του Τσέκο φέτος. Μπορεί οι τελευταίοι 2 αγώνες του Μεξικάνου να μην ήταν οι καλύτεροι δυνατοί. Ωστόσο ο Πέρεζ είχε ήδη πείσει τα αφεντικά της Red Bull καθώς φαίνεται.

Εξάλλου ο Πέρεζ έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν ότι είναι διατεθειμένος να παίξει δεύτερο βιολί στον Φερστάπεν. Και αυτή του η… αρετή εκτιμάται ιδιαίτερα από τους Χόρνερ και Μάρκο. Επιπλέον ο Πέρεζ έχει κατορθώσει να φέρει και νίκες στην ομάδα όταν ο Φερστάπεν δεν ήταν στην μέρα του.

Το 2024 είναι η 4η σεζόν του Τσέκο στο Μίλτον Κινς. Και έπειτα από την επέκταση του συμβολαίου του, θα μείνει για τουλάχιστον 2 ακόμη. Έτσι θα συμπληρώσει τουλάχιστον 6 σεζόν με την Red Bull αν όλα πάνε κατ’ ευχή. Καθόλου άσχημα για έναν οδηγό ο οποίος στο τέλος του 2020 είχε μείνει άνεργος.

Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει

Advertisement
Advertisement

Από το 2021 ο Πέρεζ έχει κατακτήσει πέντε από τις έξι νίκες στην καριέρα του για λογαριασμό της Red Bull. Η συμβολή του στην κατάκτηση του τίτλου από τον Φερστάπεν το 2021 ήταν σημαντική με μεγάλες εμφανίσεις σε Αζερμπαϊτζάν, Τουρκία και Άμπου Ντάμπι.

«Αυτή είναι μία πολύ σημαντική στιγμή για να επιβεβαιώσουμε το οδηγικό μας δίδυμο για το 2025 και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τον Τσέκο» δήλωσε ο Κρίστιαν Χόρνερ. «Η συνεργασία του με τον Μαξ είναι πολύ επιτυχημένη και οι δυο τους εξασφάλισαν πέρσι το πρώτο 1-2 στην ιστορία της ομάδας, στην βαθμολογία του πρωταθλήματος οδηγών» συμπλήρωσε ο επικεφαλής της Red Bull.

Από την πλευρά του ο Πέρεζ δήλωσε εξίσου ενθουσιασμένος με την ανανέωσή του. «Χαίρομαι πάρα πολύ που θα συνεχίσω να συνεισφέρω στην ιστορία της μεγάλης αυτής ομάδας για δύο ακόμη χρόνια» υπογράμμισε ο Τσέκο. «Το να είμαι μέλος της είναι μία τεράστια πρόκληση την οποία λατρεύω» κατέληξε ο Πέρεζ.

Advertisement

Η εξέλιξη αυτή μειώνει τις διαθέσιμες επιλογές του Κάρλος Σάινθ για το 2025. Επιπλέον αποκλείει και την προαγωγή του Τσουνόντα -ο οποίος κάνει φανταστική σεζόν μέχρι στιγμής- από την RBF1 στην Red Bull.