Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Οκόν: Έκλεισε στην Haas

Ελλάδα 15:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οκόν: Έκλεισε στην Haas

FORMULA 1

Οκόν: Έκλεισε στην Haas

FORMULA 1

Και επίσημα οδηγός της Haas F1 Team θα είναι ο Εστεμπάν Οκόν από το 2025. Η αμερικανική ομάδα ανακοίνωσε σήμερα τη συμφωνία της με τον Γάλλο οδηγό.

Advertisement
Advertisement

Ο τόπος είχε… βουήξει για την μετακίνηση αυτή αμέσως μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης του Οκόν από την Alpine. Η σημερινή εξέλιξη απλά επιβεβαιώνει όλους όσοι ήθελαν σίγουρο τον Γάλλο για την Haas.

Πολλοί μάλιστα πιστεύουν ότι ο Οκόν επιθυμούσε να φύγει για την Haas ακόμη και μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα. Προφανώς το κλίμα εντός της Alpine δεν ήταν καλό για τον Εστεμπάν. Ωστόσο η Alpine μπλόκαρε την κίνηση αυτή. Έτσι ο Οκόν θα οδηγεί για την Alpine ως το τέλος της τρέχουσας σεζόν και από του χρόνου θα τρέχει για λογαριασμό της Haas.

Η συμφωνία, κατά την ανακοίνωση της ομάδας, είναι πολυετής. Ωστόσο δεν διασαφηνίζεται το εάν πρόκειται για 1+1 ή για 2+1 έτη στο συμβόλαιο που υπέγραψαν οι δύο πλευρές.

Advertisement
Advertisement

Η Haas είχε ήδη κλείσει τον ταλαντούχο νεαρό -και προστατευόμενο της Ferrari- Όλι Μπέρμαν. Με την προσθήκη του Οκόν, η αμερικανική ομάδα διασφαλίζει την απαραίτητη εμπειρία στην οδηγική της σύνθεση.

Ο Εστεμπάν Οκόν διανύει την 8η σεζόν του στην F1, φέτος. Είχε κάνει το ντεμπούτο του το 2016 για λογαριασμό της Manor Racing. Εν συνεχεία οδήγησε για δύο χρόνια στην Force India -μετέπειτα Racing Point- ενώ το 2019 δεν έτρεξε στο πρωτάθλημα.

Από το 2020 επανήλθε για την Renault (νυν Alpine) και παρέμεινε στο Ένστοουν μέχρι και φέτος. Έχει κατακτήσει μία νίκη, στην Ουγγαρία του 2021 ενώ έχει και άλλους δύο τερματισμούς στο βάθρο. Θα είναι ο πρώτος οδηγός που τρέχει για λογαριασμό της Haas, έχοντας ήδη κερδίσει σε Grand Prix.