Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ο προσομοιωτής που όλοι θέλουμε

Ελλάδα 17:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο προσομοιωτής που όλοι θέλουμε

FORMULA 1

Ο προσομοιωτής που όλοι θέλουμε

FORMULA 1

Το νέο Home Racing Sim Rig του Sebastian Vettel είναι κατασκευασμένο από ένα πραγματικό αυτοκίνητο F1.

Advertisement
Advertisement

Ο Vettel έχει στο σπίτι του το simulator που όλοι ονειρευόμαστε να αποκτήσουμε.

 

Όταν πρόκειται για αγωνιστικούς προσομοιωτές, ο ρεαλισμός είναι το κλειδί. Πολλές εταιρίες παρουσιάζουν αγωνιστικά συστήματα simulator (τιμόνι, κάθισμα, οθόνες, Η/Υ), λίγα είναι όμως τόσο εντυπωσιακά όσο του Sebastian Vettel. Το sim του είναι κατασκευασμένο από ένα πραγματικό αυτοκίνητο της Aston Martin F1 .

Advertisement
Advertisement

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, το πιλοτήριο προέρχεται από ένα από τα αυτοκίνητα δοκιμών για την περσινή AMR21. Φυσικά, ως οδηγός της Aston Martin, ο Vettel, είχε το προνόμιο να πάρει το κομμάτι αυτό. Όμως, παρά το γεγονός ότι είναι ένας προσομοιωτής για το σπίτι του, δεν είναι μόνο για διασκέδαση. Ο Γερμανός θα χρησιμοποιεί το sim για να προπονείται όταν δεν μπορεί να οδηγεί το κανονικό μονοθέσιο. Έτσι η Aston Martin, έχει κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να καλύψει τον παράγοντα ρεαλισμού.

Όλα αυτά ξεκίνησαν στο περσινό Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο ήταν σε μια καινούργια πίστα, οπότε η άμεση εξοικείωση με αυτήν ήταν πρωταρχικής σημασίας για τους οδηγούς αν ήθελαν να διακριθούν.

Advertisement

Δυστυχώς, ο Vettel δεν μπόρεσε να έχει αρκετό χρόνο στον προσομοιωτή της ομάδας, κάτι που οδήγησε τους μηχανικούς του σε αυτή την ιδέα. Σκέφτηκαν ότι αν δεν μπορούσε να βρει χρόνο για τον προσομοιωτή της ομάδας, μια οικιακή μονάδα με παρόμοιο επίπεδο ρεαλισμού είναι εξαιρετικά χρήσιμη.

Advertisement

Ο προσομοιωτής είναι εφοδιασμένος με το αγωνιστικό κάθισμα, το προσκέφαλο και τις ζώνες ασφαλείας του Vettel από το 2021 και διαθέτει τους καθρέφτες από την AMR21. Πέρα από τα εξαρτήματα που προέρχονται από ένα πραγματικό μονοθέσιο της F1, η ομάδα χρησιμοποίησε επίσης τις δεξιότητές της στη δημιουργία του μεταλλικού πλαισίου του προσομοιωτή καθώς και της ρύθμισης τριών οθονών. Τα γραφικά είναι σίγουρα πολύ ρεαλιστικά αλλά αυτό που έχει πρώτο ρόλο είναι οι αντιδράσεις. Γι’ αυτό η Aston Martin ζήτησε τη βοήθεια της Pro Sim για να παρέχει το σύστημα ανάδρασης στο τιμόνι και να προσαρμόζει τα πεντάλ ώστε να μιμούνται καλύτερα τις αντιδράσεις από αυτά ενός μονοθεσίου F1.

Η όλη διαδικασία της κατασκευής χρειάστηκε μήνες για να ολοκληρωθεί, καθώς, υπήρχαν επίσης πολλές εργασίες σχεδίασης, δοκιμών και αντιμετώπισης προβλημάτων. Το τελικό αποτέλεσμα είναι το πιο μοναδικό στο grid. Βλέπετε, πολλοί οδηγοί F1 έχουν τους δικούς τους προσομοιωτές στο σπίτι τους, αλλά κανένας δεν έχει κατασκευαστεί από μέρη ενός μονοθεσίου F1.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Εκτός Μπαχρέιν ο Vettel!
Η σημαία του ψευδοκράτους στο κράνος του Vettel!
O Sebastian Vettel θέλει όρια ταχύτητας στις Autobahnen!

Advertisement