Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

O Hamilton θέλει νέο συμβόλαιο πριν πάει διακοπές

Ελλάδα 18:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O Hamilton θέλει νέο συμβόλαιο πριν πάει διακοπές

FORMULA 1

O Hamilton θέλει νέο συμβόλαιο πριν πάει διακοπές

FORMULA 1

Μπορεί φέτος ο Lewis Hamilton να υπέγραψε… στις καθυστερήσεις το νέο του συμβόλαιο με τη Mercedes-AMG Petronas, όμως δεν θέλει να συμβεί το ίδιο και το 2022.

Advertisement
Advertisement

Ο 36χρονος έχει δηλώσει ξεκάθαρα την πρόθεσή του να συνεχίσει να αγωνίζεται στο μαγικό κόσμο της Formula 1, όμως με το συμβόλαιό του με τη γερμανική ομάδα να είναι μονοετές, θα πρέπει να ξεκινήσει ένα νέο γαϊτανάκι διαπραγματεύσεων. Ωστόσο, ο Βρετανός θέλει αυτή τη φορά να έχει αποσαφηνιστεί νωρίς το μέλλον.

«Δεν θέλω να βιαστώ αλλά νομίζω πως πρέπει να σκεφτούμε λογικά και να αρχίσουμε συζητήσεις. Είναι μία περίπλοκη διαδικασία που ελπίζω να ξεκινήσει σύντομα, αρκεί να μην επηρεάσει την πραγματική δουλειά, την οδήγηση. Θα ήταν καλό να έχουμε καταλήξει κάπου πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα, να έχουμε έως τότε μία ξεκάθαρη εικόνα για το μέλλον», είπε ο Lewis με τις δηλώσεις του να φιλοξενούνται στο BBC Sport.

hamilton-imola21-e1000x600

Advertisement
Advertisement

Η καθυστέρηση της υπάρχουσας συμφωνίας αποδόθηκε στον… Covid και τους περιορισμούς που έφερε, ειδικά με τον επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes, Toto Wolff, να νοσεί. Ωστόσο, είναι σαφές πως είχε σε μεγάλο βαθμό να κάνει με τη ρευστή κατάσταση σε ότι αφορά στα ιδιοκτησιακά της ομάδας.

Λίγο πριν μπει το 2021 ανακοινώθηκε πως η Daimler παρέδωσε μέρος των μετοχών της και πλέον κατέχει το 33% της ομάδας. Αντίστοιχο ποσοστό κατέχει ο Wolff αλλά και η INEOS που φέρεται ως αυτή που από το νέο έτος θα έχει το πλειοψηφικό πακέτο.

Όλο αυτό, προφανώς κάνει τα πράγματα περίπλοκα και μαρτυρά το γιατί ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θέλει να έχει από νωρίς μία σαφή εικόνα των πραγμάτων. Αυτό που φαίνεται από τώρα αρκετά πιθανό, είναι πως ο Lewis δεν θα έχει στο πλευρό του τον Valtteri Bottas, με τους George Russell και Esteban Ocon να είναι οι υποψήφιοι αντικαταστάτες του – αμφότεροι οδηγοί υπό την ομπρέλα της Mercedes.

Advertisement

hamilton-imola21-f1000x600

Διαβάστε επίσης:
O Lewis Hamilton κάνει sky diving (video)
Θέλει να γίνει ηθοποιός ο Hamilton
O Jean Todt επισκέπτεται συχνά τον Michael Schumacher

Advertisement