Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Νιούι: Στην Aston Martin για 35 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο;

Ελλάδα 23:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νιούι: Στην Aston Martin για 35 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο;

FORMULA 1

Νιούι: Στην Aston Martin για 35 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο;

FORMULA 1

Η βρετανική ομάδα αναμένεται να ανακοινώσει και επίσημα την συμφωνία της με τον ιδιοφυή σχεδιαστή σε συνέντευξη τύπου που έχει προγραμματίσει για την Τρίτη. Ζαλίζει το ύψος του συμβολαίου!

Advertisement
Advertisement

Εδώ και αρκετό καιρό οι περισσότεροι θεωρούσαν δεδομένη την μεταπήδηση του Νιούι στην ομάδα των Στρολ. Αλλά τώρα ήρθε και η ώρα των επίσημων ανακοινώσεων!

Σύμφωνα με τον Άντριου Μπένσον του BBC Sport ο Νιούι έχει υπογράψει πενταετές συμβόλαιο με την ομάδα από το Σίλβερστοουν το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από την επόμενη σεζόν. Και η αμοιβή του Βρετανού; Ούτε ένα ούτε δύο αλλά… 35 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο! Αυτό είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ σε σχεδιαστή στην ιστορία του σπορ και το τέταρτο μεγαλύτερο αυτήν τη στιγμή στην F1 γενικότερα!

Μόνο οι Φερστάπεν, Χάμιλτον και Λεκλέρ θα κερδίζουν περισσότερα από ότι ο Νιούι. Και ο Βρετανός θα έχει στη διάθεσή του -κυριολεκτικά- μία dream team στο Σϊλβερστοουν. Οι Νταν Φάλοους, Ενρίκο Καρντίλε και Άντι Κάουελ θα ενώσουν τις δυνάμεις του ώστε να καταστήσουν την Aston Martin διεκδικήτρια νικών και πρωταθλημάτων πολύ σύντομα.

Advertisement
Advertisement

Ο Νιούι είχε ανακοινώσει νωρίτερα φέτος την αποχώρησή του από την Red Bull. Οι Ferrari και Aston Martin προέβαλαν αμέσως ως οι δύο ομάδες που θα μάχονταν για τις υπηρεσίες του μελλοντικά. Εκπρόσωπος του Νιούι στις διαπραγματεύσεις δεν ήταν άλλος από τον πρώην ιδιοκτήτη ομάδας F1, Έντι Τζόρνταν.

Στο τέλος οι Νιούι-Τζόρνταν δέχτηκαν την θηριώδη προσφορά του Λόρενς Στρολ, ο οποίος προσέφερε 175 εκατομμύρια ευρώ στον Νιούι για 5 χρόνια! Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονται και τα μπόνους.

Σύμφωνα με το BBC Sport, η Aston Martin έχει προγραμματίσει συνέντευξη τύπου για την επερχόμενη Τρίτη. Σε αυτήν θα ανακοινώσει και επίσημα την συμφωνία της με τον Νιούι. Νωρίτερα ο Στρολ θα έχει παρουσιάσει τον Βρετανό στους εργαζόμενους της ομάδας.