Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Νιούι: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Μαρανέλο;

Ελλάδα 10:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νιούι: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Μαρανέλο;

FORMULA 1

Νιούι: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Μαρανέλο;

FORMULA 1

Το Sky Italia ισχυρίζεται ότι η ανακοίνωση της πρόσληψης του Άντριαν Νιούι από την Ferrari είναι θέμα χρόνου. Σύμφωνα με τους Ιταλούς, ο Νιούι θα πιάσει δουλειά στο Μαρανέλο την επόμενη άνοιξη.

Advertisement
Advertisement

Βέβαια, ο ίδιος ο Νιούι έχει πρόσφατα δηλώσει ότι μετά την αποχώρησή του από την Red Bull -στο τέλος της σεζόν- θα ήθελε να περάσει ένα διάστημα μακριά από την F1.

«Κατά πάσα πιθανότητα θα ήθελα να πάω ένα ταξίδι με τη σύζυγο μου και τα σκυλιά μας. Θα πάρουμε, μάλλον, κάποιο τροχόσπιτο, θα κάνουμε τον γύρο της Γαλλίας και θα απολαμβάνουμε τη ζωή» είχε δηλώσει ο Νιούι. «Βέβαια μετά από λίγο καιρό ίσως ενώ είμαι στο μπάνιο να σκεφτώ: “Αυτή θα είναι η επόμενή μου περιπέτεια”. Για την ώρα, όμως, δεν υπάρχουν σχέδια» είχε υπογραμμίσει.

Αντιθέτως οι Ιταλοί του Sky έχουν έτοιμο και το πόστο του Βρετανού. «Στην Ferrari ο Νιούι θα έχει τη θέση του επικεφαλής συμβούλου επί τεχνικών θεμάτων. Θα πιάσει δουλειά τον Απρίλιο του 2025 και θα μπορέσει να συμβάλει στον σχεδιασμό του μονοθέσιο του 2026» μετέδωσε το ιταλικό δίκτυο.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τους Ιταλούς, μάλιστα, η Ferrari θα δώσει την ευχέρεια στον Νιούι να εργάζεται και από την Αγγλία. Ωστόσο διατείνονται ότι -σε περίπτωση, φυσικά, που όντως ο Νιούι καταλήξει τελικά στο Μαρανέλο- ο Βρετανός θα είναι παρών στο pitwall της Scuderia στα Grand Prix.

Φυσικά θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι να υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση από την Ferrari. Μέχρι τότε ο Νιούι θα εργάζεται επάνω στο hypercar της Red Bull με την κωδική ονομασία RB17. Αυτό αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2024. Ίσως, μάλιστα, σηματοδοτήσει και την είσοδο της Red Bull στους αγώνες αντοχής μελλοντικά.