Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Νιούι: Και επίσημα τεχνικός διευθυντής στην Aston Martin

Ελλάδα 14:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νιούι: Και επίσημα τεχνικός διευθυντής στην Aston Martin

FORMULA 1

Νιούι: Και επίσημα τεχνικός διευθυντής στην Aston Martin

FORMULA 1

Η Aston Martin ανακοίνωσε και επίσημα την συμφωνία της με τον Άντριαν Νιούι. Ο ιδιοφυής τεχνικός ξεκινάει από τον Μάρτιο να δουλεύει για λογαριασμό της βρετανικής ομάδας.

Advertisement
Advertisement

Η επιλογή του Άντριαν Νιούι ήταν κοινό μυστικό στο paddock εδώ και αρκετό καιρό. Από την στιγμή που ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Red Bull και έπειτα από την μη συμφωνία με την Ferrari, η Aston Martin είχε προβάλει ως ο προφανής προορισμός για τον Νιούι.

Ο Λόρενς Στρολ έκανε δεκτές όλες τις απαιτήσεις του Βρετανού ενώ παράλληλα του προσέφερε και ένα συμβόλαιο-μαμούθ. Αυτό καθιστά τον Νιούι ως έναν από τους τρεις πιο ακριβοπληρωμένους ανθρώπους στο grid. Μόνο οι Φερστάπεν και Χάμιλτον θα κερδίζουν περισσότερα από εκείνον του 2025. Ο ακριβής τίτλος της θέσης του Νιούι είναι «Διευθύνων Τεχνικός συνεργάτης» ενώ το συμβόλαιό του τον καθιστά και μέτοχο της ομάδας του Σίλβερστοουν.

Αν τα παραπάνω σας μοιάζουν υπερβολικά, θα σας προτρέπαμε να το σκεφτόσασταν ξανά. Ο Νιούι είναι σίγουρα ο μεγαλύτερος σχεδιαστής της γενιάς του και ίσως ο κορυφαίος όλων των εποχών. Αυτό αποδεικνύουν οι αμέτρητοι τίτλοι που έχουν κατακτήσει τα μονοθέσια που έχει σχεδιάσει καθώς και οι οδηγοί τους.

Στόχος το 2026

Advertisement
Advertisement

Ο Νιούι πιάνει δουλειά στο Σίλβερστοουν από την 1η Μαρτίου του 2025. Θα ηγηθεί μίας τεχνικής dream team η οποία περιλαμβάνει τους Νταν Φάλοους, Ενρίκο Καρντίλε και Άντι Κάοουελ. Προφανώς ο Νιούι και οι συνεργάτες του θα δώσουν βάρος στην προετοιμασία του μονοθέσιου για τη νέα φόρμουλα του 2026.

«Είμαι ενθουσιασμένος που θα ενταχθώ στην ομάδα της Aston Martin F1. Το πάθος και η δέσμευση του Λόρενς Στρολ στο project με έχουν εμπνεύσει» δήλωσε ο Νιούι στην συνέντευξη τύπου της ομάδας. «Ο Λόρενς είναι αποφασισμένος να φτιάξει μια πανίσχυρη ομάδα. Οι επενδύσεις που έχει κάνει στις εγκαταστάσεις το αποδεικνύουν αυτό» συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του ο Λόρενς Στρολ υπογράμμισε την ιστορική σημασία της μετακίνησης Νιούι στην ομάδα του. «Τέτοιες ευκαιρίες παρουσιάζονται μόνο μία φορά στη ζωή. Ο Άντριαν είναι ο καλύτερος στον κόσμο σε αυτό που κάνει και είμαι απίστευτα υπερήφανος που θα ενταχθεί στην Aston Martin F1» δήλωσε ο Καναδός μεγιστάνας.