Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Νιούι: Έχει ήδη κλείσει με την Aston Martin;

Ελλάδα 10:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νιούι: Έχει ήδη κλείσει με την Aston Martin;

FORMULA 1

Νιούι: Έχει ήδη κλείσει με την Aston Martin;

FORMULA 1

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η Aston Martin θα ανακοινώσει τη συνεργασία της με τον ιδιοφυή τεχνικό πριν το Grand Prix στο Μπακού.

Advertisement
Advertisement

Η ομάδα των Στρολ ήταν εδώ και αρκετό καιρό το φαβορί για την εξασφάλιση των υπηρεσιών του Νιούι. Ο Λώρενς Στρολ είχε ξεναγήσει τον Βρετανό στις εγκαταστάσεις της ομάδας στο Σίλβερστοουν, είχε κάνει δεκτές όλες τις απαιτήσεις του και -φυσικά- του προσέφερε έναν… σκασμό λεφτά!

Πόσα λεφτά; Πολλοί θεωρούν ότι το συμβόλαιο του Νιούι με την Aston Martin θα αποφέρει στον Βρετανό περί τα 20 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο! Έτσι, ο Νιούι θα γίνει ένα από τα 5 πιο ακριβοπληρωμένα πρόσωπα στο grid. Όπως και του αξίζει άλλωστε. Να σημειώσουμε ότι τα υπόλοιπα τέσσερα άτομα είναι οι Φερστάπεν, Χάμιλτον, Λεκλέρ και Νόρις.

Σύμφωνα με το motorsport.com το μόνο που απομένει είναι η επισημοποίηση της συμφωνίας των δύο πλευρών. Έτσι θα ολοκληρωθεί η σχεδιαστική dream team της Aston Martin. Αυτή περιλαμβάνει τους Άντι Κάουελ (πρώην επικεφαλής του προγράμματος κινητήρων στην Mercedes) και Ενρίκο Καρντίλε (πρώην τεχνικός διευθυντής της Ferrari).

Advertisement
Advertisement

Όπως καταλαβαίνετε ο Στρόλ (με τη βοήθεια και της Aramco φυσικά) τα παίζει όλα για όλα ώστε να βάλει την Aston Martin στο κλαμπ των κορυφαίων ομάδων του grid. Εξάλλου η βρετανική ομάδα έχει ήδη κλείσει με την Honda για τις PU του 2026. Αυτό θα της προσδώσει κύρος εργοστασιακής συμμετοχής επί της ουσίας.

Φυσικά όσο βαριά και εάν είναι τα βιογραφικά στην Aston Martin, οι φίλοι της θα πρέπει να κάνουν υπομονή. Μάλλον από το 2026 και μετά θα φανεί το έργο των Νιούι-Κάουελ-Καρντίλε. Αλλά με τις κινήσεις αυτές του Στρολ μην εκπλαγείτε εάν δείτε τον γερο-Αλόνσο να τρέχει και στα… 50 του!