Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Μάνσελ: Κοντόφθαλμοι στην Ferrari!

Ελλάδα 2:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μάνσελ: Κοντόφθαλμοι στην Ferrari!

FORMULA 1

Μάνσελ: Κοντόφθαλμοι στην Ferrari!

FORMULA 1

Κοντόφθαλμη χαρακτήρισε την προσέγγιση της Ferrari στο θέμα του Νιούι ο πρώην οδηγός της και παγκόσμιος πρωταθλητής, Νάιτζελ Μάνσελ.

Advertisement
Advertisement

Ο Βρετανός οδήγησε για λογαριασμό της Scuderia από το 1989 έως και το 1990 κατακτώντας τρεις νίκες και τρεις poles. Το 1991 επέστρεψε στην WIlliams, την ομάδα με την οποίαν είχε συνδέσει το όνομά του.

Εκεί θα κατακτούσε το μοναδικό του πρωτάθλημα οδηγών, το 1992. Το έπραξε αυτό δε, οδηγώντας την περίφημη FW14B, των Πάτρικ Χεντ και Άντριαν Νιούι. Ήταν το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα που κατακτούσε μονοθέσιο του Νιούι. Και ο Μάνσελ έχει απεριόριστο σεβασμό για τον ιδιοφυή σχεδιαστή.

Μιλώντας σε στοιχηματικό site, ο «Λέοντας» (προσωνύμιο που του είχαν αποδώσει οι tifosi) μίλησε για το φετινό σίριαλ με τον Νιούι. Και σημείωσε ότι η Ferrari θα έπρεπε να αισθάνεται απογοητευμένη που έχασε την ευκαιρία να πάρει τον πρώην τεχνικό διευθυντή της Red Bull.

Advertisement
Advertisement

«Νομίζω ότι ο Νιούι αποφάσισε σοφά να πάει στην Aston Martin όπου δεν θα έχει να ανησυχεί για παρασκηνιακά παιχνίδια πολιτικής, όπως αυτά της Ferrari. Από την άλλη πιστεύω ότι στη Ferrari θα πρέπει να προσπαθούν να συνέλθουν μετά από αυτήν την ήττα» σημείωσε ο Μάνσελ.

«Μόλις άκουσα ότι η Ferrari δεν ήθελε να δώσει στον Νιούι τα λεφτά που ζητούσε, σκέφτηκα αμέσως ότι προσεγγίζουν κοντόφθαλμα το θέμα. Έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία επειδή όποιος παίρνει τον Άντριαν είναι σίγουρο ότι θα έχει μερικά πολύ καλά χρόνια» υπογράμμισε.