Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Μάγκνουσεν: Φεύγει από την Haas

Ελλάδα 13:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μάγκνουσεν: Φεύγει από την Haas

FORMULA 1

Μάγκνουσεν: Φεύγει από την Haas

FORMULA 1

Ο Δανός οδηγός θα αποχωρήσει από την Haas έπειτα από την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν. Πιθανότερος αντικαταστάτης του ο Εστεμπάν Οκόν.

Advertisement
Advertisement

Η Haas F1 Team εξέδωσε σήμερα την σχετική ανακοίνωση. Η εξέλιξη αυτή ήταν μάλλον αναμενόμενη καθώς η φημολογία για μετακίνηση του Οκόν στην αμερικανική ομάδα είχε φουντώσει το τελευταίο διάστημα.

Ο Μάγκνουσεν είχε επιστρέψει στην F1 με την Haas το 2022 αντικαθιστώντας τον Νικίτα Μάζεπιν. Η πρώτη του σεζόν με την Haas ήταν εξαιρετική. Ο Δανός επισκίασε πλήρως τον Μικ Σουμάχερ με αποκορύφωμα την pole που κατέκτησε για το GP του Σάο Πάολο εκείνης της χρονιάς.

Η συνέχεια για τον Κέβιν δεν ήταν το ίδιο εντυπωσιακή. Αν και το 2023 είχε αρκετά καλά αποτελέσματα, ο Χούλκενμπεργκ αναδείχθηκε σε αιχμή του δόρατος για την ομάδα. Ιδίως στις κατατακτήριες δοκιμές.

Advertisement
Advertisement

Επιπλέον ο Μάγκνουσεν είχε αρκετές επαφές με άλλους οδηγούς οι οποίες του επέφεραν πόντους ποινής στην αγωνιστική του άδεια που τον έφεραν πολύ κοντά στον αποκλεισμό από κάποιον αγώνα. Συνολικά ο Μάγκνουσεν έχει κατακτήσει 33 βαθμούς για λογαριασμό της Haas.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο αντικαταστάτης του Δανού στην Haas θα είναι ο Εστεμπάν Οκόν. Η σχετική επίσημη ανακοίνωση αναμένεται σύντομα. Οι Αμερικανοί έχουν ήδη ανακοινώσει τον Μπέρμαν στην θέση του Χούλκενμπεργκ για το 2025.