Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Κολαπίντο: Ζώντας το όνειρο

Ελλάδα 17:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κολαπίντο: Ζώντας το όνειρο

FORMULA 1

Κολαπίντο: Ζώντας το όνειρο

FORMULA 1

Ο Φράνκο Κολαπίντο ήταν μία από τις μεγάλες αποκαλύψεις της φετινής σεζόν. Πώς βίωσε ο νεαρός Αργεντινός τους πρώτους του αγώνες στην F1;

Advertisement
Advertisement

Μπορεί η απόφαση της Williams να λύσει πρόωρα την συνεργασία της με τον Λόγκαν Σάρτζεντ να μην εξέπληξε πολλούς. Δεν θα μπορούσαμε να πούμε το ίδιο, όμως, και για τον αντικαταστάτη του Αμερικανού.

Ο Τζέιμς Βόουλς αποφάσισε να δώσει την ευκαιρία στον Φράνκο Κολαπίντο, την στιγμή που υπήρχαν άλλοι, πιο έμπειροι οδηγοί διαθέσιμοι. Και ο νεαρός Φράνκο δικαίωσε απόλυτα τον επικεφαλής της Williams. Ήδη από την Μόντσα, ο Κολαπίντο έδειξε ότι θα είναι ανταγωνιστικός. Και στον δεύτερο αγώνα της ζωής του, κατέκτησε και τους πρώτους του βαθμούς!

Μπορεί η ταχύτητα αλλά και η γρήγορη προσαρμογή του Κολαπίντο στις απαιτήσεις της F1 να εξέπληξε πολλούς. Ωστόσο ο Αργεντινός υποστηρίζει ότι ο ίδιος του ποτέ δεν αμφέβαλε. «Γνωρίζω για το τι είμαι ικανός και περίμενα ότι θα ήμουν γρήγορος» δήλωσε ο Φράνκο στο motorsport.com.

Advertisement
Advertisement

«Γι’ αυτό με επέλεξε και η ομάδα, παρά το ότι δεν είχα πολλή εμπειρία με το μονοθέσιο. Νομίζω ότι λειτουργούμε πολύ καλά ως ομάδα» συμπλήρωσε. Φυσικά, ο Κολαπίντο δεν πετάει στα σύννεφα. Γνωρίζει ότι έχει μπροστά του μια μακρά περίοδο εκμάθησης. Και παράλληλα ελπίζει σε μία αγωνιστική θέση ( στην Sauber ίσως; ) η οποία θα τον βοηθήσει περαιτέρω.

«Υπάρχουν τόσα πράγματα που μπορείς να κάνεις με το αυτοκίνητο. Τόσες πολλές ρυθμίσεις που σε βοηθούν να εξάγεις το μέγιστο δυνατό από αυτό. Και ακόμη μαθαίνω πολλά πράγματα. Αλλά νομίζω ότι είμαι στον σωστό δρόμο» σημείωσε.

Ο Κολαπίντο δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον Άλεξ Άλμπον για την βοήθειά του. «Είναι ένας από τους καλύτερους στο grid. Και με έχει βοηθήσει να κάνω πιο γρήγορα όλα τα βήματα από την πρώτη στιγμή. Είναι καταπληκτικό να έχεις έναν τέτοιον ομόσταβλο» παραδέχτηκε ο Φράνκο.

Advertisement

Μπορεί ο Κολαπίντο να μην έχει εξασφαλίσει ακόμη κάποια θέση για το 2025. Αλλά η αλήθεια είναι ότι έχει εντυπωσιάσει πολλούς. Και σίγουρα βρίσκεται στις λίστες πολλών αφεντικών. Όσο για τον ίδιο τον Φράνκο, εκείνος απολαμβάνει τη στιγμή. «Ήταν ένα όνειρο μου που έγινε πραγματικότητα» σχολίασε για το ντεμπούτο του με την Williams.