Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Καρντίλε: Και επίσημα στην Aston Martin

Ελλάδα 5:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Καρντίλε: Και επίσημα στην Aston Martin

FORMULA 1

Καρντίλε: Και επίσημα στην Aston Martin

FORMULA 1

Όπως αναμενόταν, ο μόλις χθες παραιτηθείς τεχνικός διευθυντής της Ferrari, Ενρίκο Καρντίλε, θα μεταπηδήσει στην Aston Martin. Αναλαμβάνει καθήκοντα από το 2025.

Advertisement
Advertisement

Ο Καρντίλε ήταν στην Ferrari για σχεδόν 20 χρόνια και έχει τεράστια εμπειρία στον τομέα σχεδίασης και εξέλιξης του σασί. Τον τελευταίο χρόνο, μάλιστα, είχε αναλάβει τον ρόλο του επικεφαλής τεχνικού διευθυντή στην Scuderia.

Είναι άγνωστο το εάν η παραίτησή του από την Ferrari συνδέεται με την πρόσφατη πτώση στην απόδοση της SF-24. Τα κόκκινα μονοθέσια ήταν αρκετά ανταγωνιστικά μέχρι και το Μονακό, με τους Σάινθ και Λεκλέρ να εξασφαλίζουν από μία νίκη. Ωστόσο το κρίσιμο πακέτο αναβαθμίσεων της Βαρκελώνης αποδείχτηκε ανεπαρκές.

Στο Σίλβερστοουν, μάλιστα, η Ferrari αποφάσισε να επιστρέψει στο πακέτο της Ίμολα. Ο Σάινθ παραδέχτηκε κιόλας ότι η κίνηση αποδεικνύει το ότι η Scuderia έχει χάσει μήνες εξέλιξης σε σχέση με τις ανταγωνίστριές της.

Advertisement
Advertisement

Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι η Aston Martin πολιορκούσε τον Καρντίλε για καιρό. Και έπειτα από την αποχώρηση του Νταν Φάλοους, η θέση του τεχνικού διευθυντή στην ομάδα των Στρολ είχε μείνει κενή. Ο Καρντίλε πιάνει δουλειά από του χρόνου και θα προλάβει να συνεισφέρει στην εξέλιξη του μονοθέσιου για το 2026.

Παράλληλα μένει να φανεί το τι θα συμβεί με τον Άντριαν Νιούι. Υπάρχει έντονη φημολογία που τον θέλει σχεδόν σίγουρο για την Aston Martin. Ωστόσο θεωρούμε απίθανο η Ferrari να μην κάνει… all in ώστε να φέρει τον ιδιοφυή Βρετανό στο Μαρανέλο. Λογικά θα γνωρίζουμε την κατάληξη αυτού του σίριαλ μέχρι τον Σεπτέμβριο.