Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Haas: Με τον Μπέρμαν το 2025

Ελλάδα 1:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Haas: Με τον Μπέρμαν το 2025

FORMULA 1

Haas: Με τον Μπέρμαν το 2025

FORMULA 1

Οδηγός της Haas F1 θα είναι από το 2025 ο Όλιβερ Μπέρμαν, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική ομάδα. Πολυετής η συμφωνία των δύο πλευρών.

Advertisement
Advertisement

Ο Μπέρμαν είχε κάνει το ντεμπούτο του στην F1 φέτος κατά το τριήμερο της Σαουδικής Αραβίας. Τότε είχε αντικαταστήσει τον Κάρλος Σάινθ στην Ferrari λόγω της επέμβασης σκωληκοειδίτιδας που είχε κάνει ο Ισπανός.

Ο νεαρός Βρετανός τα είχε πάει εξαίρετα στον πρώτο του αγώνα, κατορθώνοντας να βαθμολογηθεί. Επιπλέον έκανε αρκετά όμορφα προσπεράσματα κατά τη διάρκεια του GP και -το κυριότερο- απέφυγε τις κακοτοπιές. Έτσι, η Ferrari αποφάσισε ότι ο Όλι αξίζει μια ευκαιρία στην μεγάλη κατηγορία.

Η λογική επιλογή ήταν η Haas η οποία χρησιμοποιεί τις ιταλικές PU. Ιδίως μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης Χούλκενμπεργκ για την Sauber από του χρόνου, ο Μπέρμαν είχε αναδειχθεί σε φαβορί για την θέση.

Advertisement
Advertisement

Άγνωστος παραμένει, για την ώρα, ο μελλοντικός teammate του Μπέρμαν. Οι δύο επικρατέστεροι υποψήφιοι είναι ο Κέβιν Μάγκνουσεν (ο οποίος τρέχει για τρίτη συνεχή χρονιά με την Haas) και ο Εστεμπάν Οκόν.

Πολλοί θεωρούν δεδομένη την μεταπήδηση του Οκόν στην Haas για το 2025. Ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε λίγες εβδομάδες ακόμη ώστε να δούμε το ποιος θα οδηγεί την δεύτερη Haas από το 2025.