Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Φερστάπεν: Πώς εξασφαλίζει το πρωτάθλημα στο Κατάρ

Ελλάδα 12:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φερστάπεν: Πώς εξασφαλίζει το πρωτάθλημα στο Κατάρ

FORMULA 1

Φερστάπεν: Πώς εξασφαλίζει το πρωτάθλημα στο Κατάρ

FORMULA 1

Στην Ιαπωνία η Red Bull Racing εξασφάλισε και μαθηματικά τον τίτλο του πρωταθλήματος κατασκευαστών με έξι αγώνες να απομένουν. Αυτό το τριήμερο είναι η σειρά του Φερστάπεν.

Advertisement
Advertisement

Έπειτα από την μεγάλη εμφάνιση της Suzuka ο Μαξ έχει διαφορά 177 βαθμών από τον ομόσταβλό του, Σέρχιο Πέρεζ. Στους έξι αγώνες που απομένουν η μέγιστη βαθμολογική συγκομιδή είναι 180 πόντοι.

Αυτό σημαίνει ότι στον Φερστάπεν αρκούν τρεις βαθμοί για να αναδειχθεί πρωταθλητής στο Κατάρ. Εννοείται πώς σε πιθανή ισοβαθμία ο Ολλανδός επικρατεί καθώς έχει κερδίσει 13 από του 16 αγώνες μέχρι στιγμής. Και κανένας οδηγός δεν μπορεί να κερδίσει περισσότερους μέχρι το τέλος της σεζόν.

Advertisement
Advertisement

Ο αγώνας του Κατάρ θα έχει και Sprint το Σάββατο. Αυτό σημαίνει ότι στον Μαξ αρκεί μία 6η θέση στο Sprint για να πάρει το τρίτο του παγκόσμιο πρωτάθλημα οδηγών. Εάν τερματίσει 7ος και ο Πέρεζ δεν κερδίσει, το πρωτάθλημα πάει και πάλι στον Μαξ. Σε περίπτωση που τερματίσει 8ος, ο Πέρεζ πρέπει να τερματίσει πρώτος ή δεύτερος για να μην χάσει το πρωτάθλημα, ενώ σε περίπτωση εγκατάλειψης του Φερστάπεν ο Μεξικανός πρέπει να τερματίσει τουλάχιστον τρίτος.

Εάν ο Φερστάπεν κατακτήσει το πρωτάθλημα στο Sprint του Κατάρ θα γίνει ο πρώτος οδηγός έπειτα από τον Νέλσον Πικέ το 1987 που καταφέρνει κάτι τέτοιο πριν από την έναρξη ενός Grand Prix. Τότε ο Μάνσελ είχε σοβαρό ατύχημα στις δοκιμές της Παρασκευής που τον ανάγκασε να αποσυρθεί από τον αγώνα.

Advertisement

Όπως και να έχει το πράγμα, όμως, όλα δείχνουν ότι ο Φερστάπεν θα κατακτήσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο το πρωτάθλημα στον αγώνα του Κατάρ. Ακόμη και εάν όλα πάνε στραβά στο Sprint, του αρκεί μία 8η θέση στο Grand Prix.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Ιαπωνίας: Το μέτρο σύγκρισης (+video)
Red Bull Showrun: Σείστηκε η Θεσσαλονίκη από το σόου της Red Bull!
Πέρεζ: Τον υπονομεύει η Red Bull;

Advertisement