Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Φερστάπεν: Ποινή και περιορισμός αγώνων σε προσομοιωτή

Ελλάδα 18:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φερστάπεν: Ποινή και περιορισμός αγώνων σε προσομοιωτή

FORMULA 1

Φερστάπεν: Ποινή και περιορισμός αγώνων σε προσομοιωτή

FORMULA 1

Οι ελπίδες του Μαξ Φερστάπεν για επιστροφή στις νίκες στο Σπα-Φρανκοσαν, δέχονται ένα ισχυρό πλήγμα εάν επιβεβαιωθεί η αλλαγή κινητήρα εσωτερικής καύσης για την RB20 του Ολλανδού.

Advertisement
Advertisement

Ο πρωταθλητής θα πρέπει να ξεκινήσει σε αυτήν την περίπτωση δέκα θέσεις πίσω από εκείνην στην οποίαν θα ολοκληρώσει τις κατατακτήριες δοκιμές. Το Σπα θεωρείται ως μία από τις ευνοϊκές πίστες για τέτοιου είδους ποινές, καθώς τα προσπεράσματα είναι εύκολα.

Η Red Bull έχει κάνει το ίδιο με τον Φερστάπεν και τις προηγούμενες δύο χρονιές. Ωστόσο τότε τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Η Red Bull ήταν εμφανώς ανώτερη από τα υπόλοιπα μονοθέσια τόσο το 2022 όσο και το 2023. Έτσι ο Φερστάπεν οδηγώντας εντυπωσιακά είχε κερδίσει και τα δύο εκείνα Grand Prix.

Φέτος το σενάριο είναι διαφορετικό. Οι McLaren θα είναι, λογικά, πολύ ανταγωνιστικές στο Βέλγιο. Εάν ο Φερστάπεν ξεκινήσει στο τέλος ή και εκτός της πρώτης δεκάδας, θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα. Μπορεί όχι τόσο στο να προσπεράσει μία Mercedes ή μία Ferrari. Σίγουρα, όμως, στο να διεκδικήσει τη νίκη.

Advertisement
Advertisement

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Χέλμουτ Μάρκο, ο Μαξ και η ομάδα συμφώνησαν ο πρωταθλητής να μην συμμετέχει σε αγώνες προσομοιωτή (Sim Racing) στη διάρκεια των αγωνιστικών τριημέρων. Ο Φερστάπεν είχε δεχθεί κριτική -κυρίως από τον Νίκο Ρόζμπεργκ- στην Ουγγαρία επ’ αυτού.

Συγκεκριμένα ο Μαξ είχε αντικαταστήσει ένα άλλο μέλος της ομάδας του σε 24ωρο αγώνα προσομοίωσης το Σάββατο πριν το ουγγρικό GP. Ως αποτέλεσμα πήγε για ύπνο στις 3 τα ξημερώματα.

Ο Ρόζμπεργκ -και άλλοι φωστήρες- θεώρησαν ότι αυτό είχε επίπτωση στην απόδοση του Φερστάπεν στην Ουγγαρία. Και κυρίως ότι προκάλεσε τα νεύρα του Ολλανδού έναντι της ομάδας του. Φυσικά, ξεχνούν όλοι αυτοί ότι και στην Ίμολα ο Φερστάπεν είχε ακολουθήσει το ίδιο πρόγραμμα και κέρδισε. Όσο για τα νεύρα, αυτά ο Φερστάπεν τα είχε… από πάντα.