Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ferrari: Προβληματισμός μετά την Ισπανία

Ελλάδα 17:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ferrari: Προβληματισμός μετά την Ισπανία

FORMULA 1

Ferrari: Προβληματισμός μετά την Ισπανία

FORMULA 1

Η SF-24 τα πήγε καλύτερα στο Μοντμελό από ότι στο Μόντρεαλ. Όμως και πάλι δεν μπορούσε να κερδίσει την Mercedes. Επιπλέον οι Λεκλέρ και Σάινθ είχαν επαφή στον 3ο γύρο που συζητήθηκε.

Advertisement
Advertisement

Οι δύο οδηγοί της Ferrari βρίσκονταν στις θέσεις 5 και 6 μετά την εκκίνηση. Με τον Χάμιλτον μπροστά τους να έχει χρησιμοποιημένα soft, ο Σάινθ (ο οποίος είχε φρέσκα) θεώρησε ότι είχε μια καλή ευκαιρία να προβληματίσει τον Βρετανό.

Για να το πράξει αυτό, όμως, έπρεπε να προσπεράσει πρώτα τον teammate του. Ο Σαρλ από την άλλη θεωρούσε ότι και οι δύο Ferrari θα ήταν σε στρατηγική συντήρησης ελαστικών κατά το πρώτο stint. Έτσι, εξεπλάγη όταν είδε τον teammate του να επιχειρεί το προσπέρασμα από την εξωτερική της στροφής 1 κατά τον 3ο γύρο.

Οι δύο οδηγοί ακούμπησαν, μάλιστα, με τον Σάινθ να βγαίνει μπροστά από τον Λεκλέρ πριν την στροφή 3. Αργότερα στον αγώνα οι δύο Ferrari θα άλλαζαν ξανά θέσεις με τους Λεκλέρ-Σάινθ να τερματίζουν στις θέσεις 5 και 6, από τις οποίες και είχαν ξεκινήσει αντίστοιχα.

Παραπονιέται πολύ

Advertisement
Advertisement

Σε δηλώσεις του μετά τον αγώνα ο Λεκλέρ δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για την ενέργεια του Σάινθ στο πρώτο stint. «Δεν κατάλαβα το νόημα της ενέργειας του Κάρλος. Υπήρχε σαφής οδηγία για συντήρηση των ελαστικών στην αρχή του αγώνα» δήλωσε ο Μονεγάσκος.

«Ωστόσο ο Κάρλος μπήκε επιθετικά στην τελευταία στροφή του 2ου γύρου και φυσικά βρέθηκε σε θέση να με προσπεράσει. Ήταν κρίμα γιατί χάσαμε χρόνο μεταξύ μας ενώ και η εμπρός πτέρυγά μου υπέστη ζημιά. Αυτό με δυσκόλεψε στο υπόλοιπο του αγώνα» συμπλήρωσε ο Λεκλέρ.

«Καταλαβαίνω ότι αυτός ήταν ο αγώνας της πατρίδας του και ήθελε να κάνει κάτι εντυπωσιακό. Ωστόσο εγώ δεν ήμουν το κατάλληλο πρόσωπο για να δοκιμάσει κάτι τέτοιο» κατέληξε ένας εμφανώς εκνευρισμένος Λεκλέρ.

Advertisement

Από την άλλη ο Σάινθ απάντησε ότι ο Λεκλέρ «παραπονιέται πολύ μετά τους αγώνες». Επιπλέον ο Ισπανός παραδέχτηκε ότι δεν υπήρχε ελπίδα για podium στο Μοντμελό. «Δεν ήταν το καλύτερό μας τριήμερο. Ότι και εάν δοκιμάσαμε με τη στρατηγική δεν βοήθησε ενώ οι McLaren και Red Bull είναι ένα βήμα μπροστά από τους υπόλοιπους» δήλωσε.

Υπομονή και πάλι;

Λίγο αργότερα ο Φρεντ Βασέρ έκανε και εκείνος δηλώσεις προσπαθώντας να αμβλύνει το κλίμα εντός της ομάδας του. «Καλό θα ήταν να μην βγάζουμε συμπεράσματα από τις πρώτες δηλώσεις των οδηγών αμέσως μετά τον αγώνα. Πρέπει να το συζητήσουμε πρώτα» δήλωσε ο Γάλλος.

Advertisement

«Αυτά συμβαίνουν καμιά φορά στους αγώνες. Όμως οι δύο οδηγοί μας έχουν πολύ καλές σχέσεις και χάρη και σε αυτές μπορέσαμε να ανακάμψουμε πέρσι» συμπλήρωσε ο Βασέρ. Ωστόσο το ερώτημα παραμένει: Μπορεί η Ferrari να μπει φέτος στο κλαμπ που δείχνουν να έχουν φτιάξει οι McLaren και Red Bull; Ή μήπως οι tifosi θα πρέπει να ακούσουν σε λίγους αγώνες και πάλι για μία ακόμη χρονιά υπομονής;