Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ferrari: Και πάλι ανταγωνιστική στην Ουγγαρία;

Ελλάδα 12:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ferrari: Και πάλι ανταγωνιστική στην Ουγγαρία;

FORMULA 1

Ferrari: Και πάλι ανταγωνιστική στην Ουγγαρία;

FORMULA 1

Στην Scuderia ελπίζουν το GP στην Ουγγαρία να σηματοδοτήσει και την επιστροφή στη φόρμα για τους Λεκλέρ-Σάινθ. Εν τω μεταξύ ο Βασέρ αμφιβάλλει για το κατά πόσον ο Νιούι ταιριάζει στη Ferrari.

Advertisement
Advertisement

Οι άνθρωποι της Ferrari θυσίασαν συνειδητά τον αγώνα στο Σίλβερστοουν ώστε να καταλάβουν καλύτερα τις αναβαθμίσεις της SF-24. Το πακέτο της Βαρκελώνης είχε φέρει αυξημένη κάθετη δύναμη αλλά και τις ανεπιθύμητες αναπηδήσεις στις γρήγορες στορφές.

Οι αναπηδήσεις αυτές εμφανίζονταν στο πίσω μέρος κυρίως. Κατά συνέπεια η Ferrari δοκίμασε διαφορετικές λύσεις στην περιοχή αυτή, κρατώντας παράλληλα τις αλλαγές στο εμπρός μέρος. Οι Σάινθ και Λεκλέρ είναι αισιόδοξοι ότι δεν θα αντιμετωπίσουν το ίδιο πρόβλημα στην Ουγγαρία.

Όμως υπάρχει και ένας ακόμη λόγος για να αισιοδοξούν οι της Ferrari. Η χάραξη του Hungaroring θυμίζει πολύ εκείνη του Μονακό. Δεν θα ήταν απίθανο εάν βλέπαμε τις SF-24 να δίνουν μάχη και πάλι για την κορυφή της κατάταξης.

Advertisement
Advertisement

Η απόδοση των κόκκινων μονοθέσιων, όμως, στις στροφές του δεύτερου τομέα θα είναι κρίσιμη. «Στον δεύτερο τομέα έχει αρκετές στροφές στις οποίες η ταχύτητα κυμαίνεται από 160 έως 240 χλμ/ώρα. Εκεί θα φανεί εάν έχουμε λύσει το πρόβλημα» δήλωσε ο Λεκλέρ.

Από την άλλη ο Βασέρ βλέπει τα πράγματα από μία διαφορετική σκοπιά. «Όσο προχωράει η σεζόν η βαρύτητα που έχουν οι αναβαθμίσεις μειώνεται. Μεγαλύτερη σημασία θα έχει η διαχείριση των ελαστικών».

Ο Γάλλος κατανοεί ότι οι αναπηδήσεις που προέκυψαν πήγαν πίσω τον προγραμματισμό της ομάδας. Ωστόσο υπερασπίζεται το τεχνικό του επιτελείο. «Στην αεροδυναμική σήραγγα δεν μπορείς να καταλάβεις εάν θα υπάρξουν αναπηδήσεις. Έπειτα από το Σίλβερστοουν νομίζω ότι έχουμε ξεπεράσει το πρόβλημα» σημείωσε.

Αταίριαστοι

Advertisement

Όμως ο Βασέρ δήλωσε και κάτι ακόμη που προκάλεσε αίσθηση. Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της Ferrari αποκάλυψε, εμμέσως πλην σαφώς, ότι ο Νιούι δεν θα υπογράψει με την Scuderia. Σύμφωνα με τον Βασέρ ο Νιούι δεν… ταιριάζει στην Ferrari.

«Φυσικά και κοιτάξαμε την περίπτωση του Άντριαν. Ποιος δεν θα το έκανε; Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι πάντα τόσο απλά. Πολλές φορές ένα και ένα δεν κάνει δύο αλλά δυόμισι» δήλωσε ο Βασέρ.

Advertisement

«Το ερώτημα είναι άλλο στην περίπτωση του Άντριαν. Ταιριάζει στην ομάδα; Και τι θα φέρει σε εκείνην στο μέλλον; Δεν υπάρχει καμία εγγύηση επ’ αυτού» συνέχισε ο επικεφαλής της Ferrari.

Η αλήθεια είναι ότι είχαμε ήδη καταλάβει από… τα συμφραζόμενα ότι ο Νιούι δεν θα υπέγραφε με την Ferrari. Αλλά το μεγάλο θέμα για τη Ferrari είναι το ποιος θα είναι ο επόμενος επικεφαλής του τεχνικού της τμήματος.

Ο Νιούι δεν θα έρθει και ο Καρντίλε φεύγει για την Aston Martin. Έχει, άραγε, κάποιον άσσο στο μανίκι ο Βασέρ; Η απόφαση αυτή ίσως καθορίσει και την συνέχεια της καριέρας του Γάλλου στην Ferrari.

Advertisement