Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Το αυτοκίνητο ασφαλείας… στούκαρε! (+video)

Ελλάδα 23:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1: Το αυτοκίνητο ασφαλείας… στούκαρε! (+video)

FORMULA 1

F1: Το αυτοκίνητο ασφαλείας… στούκαρε! (+video)

FORMULA 1

Ένα περίεργο περιστατικό είχαμε κατά την προετοιμασία του ιταλικού GP με τον Μπερντ Μαϊλέντερ να χάνει τον έλεγχο της Aston Martin Vantage στην Parabolica και να καταλήγει στις μπαριέρες!

Advertisement
Advertisement

Ο Γερμανός οδηγός του Safety Car και ο συνοδηγός του βγήκαν εύκολα και χωρίς να έχουν τραυματιστεί από το αυτοκίνητο. Ωστόσο οι άνθρωποι της FIA δεν έχουν εξηγήσει ακόμη τα αίτια της εξόδου.

Ο Μαϊλέντερ έκανε την καθιερωμένη προετοιμασία του SC πριν από κάθε αγωνιστικό τριήμερο. Αυτή περιλαμβάνει έλεγχο όλων των συστημάτων του αυτοκινήτου αλλά και την διενέργεια ορισμένων γρήγορων γύρων. Για το ιταλικό GP τον ρόλο του SC θα έχει η -αναβαθμισμένη με επιπλέον 150 ίππους ισχύος από φέτος- Aston Martin Vantage F1 Edition.

Όπως μπορείτε να δείτε στο παραπάνω video ο Μαϊλάντερ χάνει τον έλεγχο του πίσω μέρους καθώς φρενάρει για την στροφή που φέρει το όνομα του Μικέλε Αλμπορέτο, παλαιότερα γνωστή και ως Parabolica.

Advertisement
Advertisement

Το αυτοκίνητο κατευθύνεται με μεγάλη ταχύτητα προς την έξοδο διαφυγής και καταλήγει στα προστατευτικά ελαστικά. Οι ζημιές έχουν προκληθεί κυρίως στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου.

Η FIA με ανακοίνωσή της ξεκαθάρισε ότι θα διερευνήσει τα αίτια της εξόδου. Επιπλέον σημείωσε ότι υπάρχει -πάντα- και δεύτερο αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα. Συνεπώς η έξοδος αυτή δεν θα επηρεάσει την διεξαγωγή του αγώνα.

Ο Μαϊλάντερ είναι από το 2000 ο οδηγός του Safety Car στην F1. Ποτέ στο παρελθόν δεν είχε παρόμοια έξοδο. Αντιθέτως το ιατρικό αυτοκίνητο της FIA είχε δύο ατυχήματα στο παρελθόν με τον ΆΛεξ Ριμπέιρο πίσω από το τιμόνι. Ένα στο Μονακό του 2000 και ένα στην Βραζιλία του 2002.