Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Βελγίου: Νόρις και Πιάστρι στην κορυφή του FP2

Ελλάδα 19:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Βελγίου: Νόρις και Πιάστρι στην κορυφή του FP2

FORMULA 1

F1 GP Βελγίου: Νόρις και Πιάστρι στην κορυφή του FP2

FORMULA 1

Η McLaren σημείωσε το 1-2 με τους Νόρις και Πιάστρι στην δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του βελγικού GP. Τρίτος ο Φερστάπεν.

Advertisement
Advertisement

Σε αντίθεση με το FP1, οι δύο MCL38 έθεσαν από νωρίς τον ρυθμό στην απογευματινή περίοδο της Παρασκευής. Και στις προσομοιώσεις qualifying οι Νόρις και Πιάστρι επιβεβαίωσαν την ισχύ του μονοθέσιου της.

Ο Νόρις σημείωσε τον καλύτερο χρόνο της ημέρας με τον Πιάστρι κάτι παραπάνω από 2 δέκατα του δευτερολέπτου πίσω του. Ο τρίτος Φερστάπεν ήταν κοντά στις McLaren, μόλις δύο χιλιοστά του δευτερολέπτου αργότερος από τον Πιάστρι. Η Red Bull χρησιμοποίησε ένα set-up χαμηλότερης κάθετης δύναμης για το FP2.

Βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι οι Πιάστρι και Φερστάπεν σημείωσαν αρκετά νωρίτερα από ότι ο Νόρις τους χρόνους τους. Κατά συνέπεια θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι τρεις οδηγοί είναι ισοδύναμοι μέχρι στιγμής στον έναν γρήγορο γύρο.

Advertisement
Advertisement

Αυτό που δείχνει μάλλον σίγουρο είναι ότι οι δύο McLaren και ο Φερστάπεν θα είναι στην δική τους μάχη για την πρωτιά. Οι Ferrari και Mercedes ήταν πιο πίσω, με την ιταλική ομάδα να ανακάμπτει μερικώς από το μέτριο FP1 που είχε.

Ο Λεκλέρ ήταν 4ος, σχεδόν 6 δέκατα αργότερος από τον Νόρις. Ακόμη δύο δέκατα πιο αργός από τον Μονεγάσκο ήταν ο 5ος Σάινθ. Η Mercedes είχε πιθανώς τις PU των μονοθέσιων της πιο χαμηλά στο FP2. Φυσικά, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι μία διόλου απίθανη βροχόπτωση αύριο ή και την Κυριακή θα ανακατέψει εκ νέου την τράπουλα.

Ωστόσο στις χαμηλές θερμοκρασίες ατμόσφαιρας-οδοστρώματος και με slicks οι McLaren και ο Φερστάπεν έχουν τον πρώτο λόγο. Ίσως, μάλιστα, ο Ολλανδός να έχει το κάτι παραπάνω εάν συνυπολογίσουμε ότι η Red Bull έχει συνήθως χαμηλότερα από ότι η McLaren την PU της, στις ελεύθερες δοκιμές.