Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Βελγίου: Αποκλείστηκε ο Ράσελ, νικητής ο Χάμιλτον!

Ελλάδα 21:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Βελγίου: Αποκλείστηκε ο Ράσελ, νικητής ο Χάμιλτον!

FORMULA 1

F1 GP Βελγίου: Αποκλείστηκε ο Ράσελ, νικητής ο Χάμιλτον!

FORMULA 1

Η Mercedes W15 του Τζορτζ Ράσελ βρέθηκε ελλιποβαρής κατά 1,5 κιλό στον τεχνικό έλεγχο που διενεργήθηκε μετά την ολοκλήρωση του GP στο Βέλγιο. Ο Χάμιλτον κληρονομεί τη νίκη.

Advertisement
Advertisement

Στον συνήθη τεχνικό έλεγχο που λαμβάνει χώρα μετά τον τερματισμό κάθε αγώνα, η W15 του νικητή Τζορτζ Ράσελ ζυγίστηκε 796,5 χιλιόγραμμα. Το ελάχιστο επιτρεπτό όριο είναι στα 798 χιλιόγραμμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τεχνικού αντιπροσώπου της FIA, Τζο Μπάουερ το μονοθέσιο με τον αριθμό 63 ζυγίστηκε δύο φορές σε διαφορετικές ζυγαριές, δίνοντας την ίδια τιμή. Ο Μπάουερ παρέπεμψε το θέμα στους αγωνοδίκες οι οποίοι στο τέλος απέκλεισαν τον Ράσελ από τα τελικά αποτελέσματα του Grand Prix.

Ο Ράσελ είχε πάρει μία μεγάλη νίκη νωρίτερα σήμερα, χάρη στην τολμηρή στρατηγική του απόφαση κατά το μέσο του αγώνα. Ξεκινώντας από την 6η θέση, οι ελπίδες του για νίκη ήταν περιορισμένες. Αντιθέτως ο Χάμιλτον, είχε τον έλεγχο του αγώνα από τον 3ο γύρο όταν και είχε προσπεράσει τον poleman, Λεκλέρ.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο η απόφαση του Ράσελ να μην κάνει δεύτερο pit-stop αποδείχτηκε καθοριστική. Ο Ράσελ ανέβηκε στην πρώτη θέση όταν οι υπόλοιποι σταμάτησαν για δεύτερη φορά στα pits και κατάφερε να κρατηθεί μπροστά από τον Χάμιλτον, ο οποίος είχε πιο φρέσκα ελαστικά, μέχρι την καρό σημαία.

Έτσι ηγήθηκε του 1-2 της Mercedes παίρνοντας την 3η νίκη της καριέρας του. Έπειτα από την εξέλιξη αυτή, όμως, ο Ράσελ αποκλείστηκε από τα επίσημα αποτελέσματα. Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο το γιατί μπορεί η W15 του Ράσελ να βρέθηκε 1,5 χιλιόγραμμο κάτω από το όριο.

Μία πιθανή αιτία είναι το πολύ μεγάλο τελευταίο stint που έκανε ο Βρετανός λόγω του οποίου τα ελαστικά του έχασαν μεγαλύτερο μέρος της μάζας τους από ότι συνήθως. Τα υπόλοιπα μονοθέσια που ελέγχθηκαν βρέθηκαν εντός του ελάχιστου επιτρεπτού ορίου των 798 χιλιόγραμμων.

Advertisement

Έτσι, ο Χάμιλτον κληρονομεί τη νίκη στο Βέλγιο η οποία είναι η 105η της καριέρας του. Η δεύτερη θέση πηγαίνει στον Πιάστρι και η τρίτη στον Σαρλ Λεκλέρ. Η βαθμολογούμενη δεκάδα συμπληρώνεται από τους Φερστάπεν, Νόρις, Σάινθ, Πέρεζ, Αλόνσο, Οκόν και Ρικιάρντο.