Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: GP στην Ρουάντα και επιστροφή Χόκενχαϊμ;

Ελλάδα 22:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1: GP στην Ρουάντα και επιστροφή Χόκενχαϊμ;

FORMULA 1

F1: GP στην Ρουάντα και επιστροφή Χόκενχαϊμ;

FORMULA 1

Από τη Νότιο Αφρική το περιμέναμε αλλά ίσως η επιστροφή της F1 στην Αφρική να γίνει μέσω της Ρουάντα! Επιπλέον νέο γκρουπ επενδυτών προσπαθεί να επαναφέρει το Χόκενχαϊμ στο πρόγραμμα.

Advertisement
Advertisement

Ήταν το 1993 όταν μονοθέσια της F1 έτρεξαν για τελευταία φορά στην αφρικανική ήπειρο. Στο Καϊαλάμι, την εμβληματική πίστα της Νοτίου Αφρικής, η F1 πήγαινε πολύ συχνά.

Ωστόσο για πάνω από 30 χρόνια δεν έχει υπάρξει GP επί αφρικανικού εδάφους. Αυτό είναι πλήγμα για ένα πρωτάθλημα το οποίο αυτοαποκαλείται παγκόσμιο. Εδώ και αρκετό καιρό κυκλοφορούσαν φήμες για επιστροφή της Νοτίου Αφρικής στο πρόγραμμα. Εξάλλου η χώρα αυτή είναι η πιο ανεπτυγμένη στην συγκεκριμένη ήπειρο.

Εντούτοις η επιστροφή της F1 στην Αφρική μπορεί να γίνει σε μία άλλη χώρα-έκπληξη. Αυτή δεν είναι άλλη από την Ρουάντα, με τους εκεί κυβερνώντες να εμφανίζονται αποφασισμένοι να κάνουν το μεγάλο βήμα.

Advertisement
Advertisement

Ο CEO της F1, Στέφανο Ντομενικάλι δήλωσε ότι τον Σεπτέμβριο θα συναντηθεί με εκπροσώπους του project και ότι η πρόταση τους είναι πολύ σοβαρή. Σε περίπτωση που η F1 αποφασίσει να γίνει GP στην Ρουάντα, ο αγώνας θα διεξάγεται σε μόνιμη πίστα και όχι σε σιρκουί πόλης.

Είναι, όμως, δυνατόν να έχει αγώνα στην Ρουάντα και όχι στην Γερμανία; Προφανώς όχι, σκέφτηκαν Γερμανοί επενδυτές οι οποίοι αγόρασαν για 5,5 εκατομμύρια ευρώ μερίδιο 75% στο σιρκουί του Χόκενχαϊμρινγκ.

Η ιστορική πίστα της Βάδης-Βυτεμβέργης έχει φιλοξενήσει αμέτρητους αγώνες κατά το παρελθόν ενώ ήταν και ένας αγαπημένος προορισμός για οδηγούς και θεατές. Ωστόσο το 2019 ήταν η τελευταία φορά που μονοθέσια της F1 έτρεξαν εκεί. Και όχι μόνο στο Χόκενχαϊμ αλλά γενικά στην Γερμανία.

Advertisement

Το γκρουπ επενδυτών που έχει, πλέον, τον έλεγχο της πίστας προτίθεται να επενδύσει περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ για την ανακαίνιση του σικρουί και των εγκαταστάσεών του. Έτσι οι Γερμανοί ευελπιστούν σύντομα να επιστρέψουν με αγώνα στο καλεντάρι.