F1 GP Σ. Αραβίας: Ο Γκασλί ταχύτερος στο FP1
FORMULA 1
Ο Πιέρ Γκασλί σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών για το GP της Σαουδικής Αραβίας. Νόρις και Λεκλέρ ακολούθησαν.
Αυτό ήταν το πρώτο FP1 της σεζόν που δεν πήγε στον Λάντο Νόρις. Και μόλις για 7 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Δεν περιμένουμε, φυσικά, την Alpine να κυριαρχήσει σε αυτό το τριήμερο. Αλλά η A524 δείχνει ότι θα έχει ένα καλό τριήμερο στην Τζέντα.
WHAT CAR
Η πλειοψηφία των οδηγών επέλεξε την μέση γόμα για τους πρώτους αναγνωριστικούς γύρους στην Τζέντα. Σε αυτήν την πρώτη φάση, η οποία κράτησε περίπου 15 λεπτά, ο Τζορτζ Ράσελ σημείωσε τον καλύτερο χρόνο με τους Νόρις και Φερστάπεν να ακολουθούν.

Η Red Bull έχει φέρει αναβαθμίσεις για την RB21 στην Σαουδική Αραβία. Η ομάδα έχει αναδιαμορφώσει τα κανάλια βεντούρι στο πάτωμα του μονοθέσιου ενώ έχει κάνει και αλλαγές στην διάταξη των εσωτερικών στοιχείων στα πλαϊνά. Μικρές αλλαγές έχει κάνει και η McLaren στο πάτωμα της MCL39, ενώ η Ferrari έχει φέρει πολλές διαφορετικές εμπρός αλλά και πίσω πτέρυγες για την SF-25.
Η Alpine ανταγωνιστική
Καθώς η Τζέντα είναι σιρκουί πόλης ιδιαίτερα μεγάλη σημασία έχει η συνεχής ροή γύρων για κάθε οδηγό. Τόσο για να μπορέσουν οι οδηγοί να βρουν τα σημαντικά σημεία τους στην διαδρομή όσο και για να κρατήσουν επαφή με την ταχύτατη άνοδο της πρόσφυσης από το οδόστρωμα.

Θετικά ήταν τα πρώτα δείγματα από την Alpine αλλά και από την Williams. Οι οδηγοί της δεύτερης ήταν άνετα εντός της πρώτης δεκάδας παρά το ότι είχαν πάρει την σκληρή γόμα αρχικά. Ο Σάινθ ήταν, μάλιστα, ο πρώτος οδηγός που πέρασε στην μαλακή λίγο πριν το ημίωρο.
Όλο και περισσότεροι οδηγοί περνούσαν στην μαλακή γόμα για τη δεύτερη φάση των προγραμμάτων τους. Ο Νόρις σημείωσε τον καλύτερο χρόνο και δεν έκανε δεύτερη προσπάθεια με την C5. Λίγο αργότερα, όμως, ο Γκασλί θα τον υποσκέλιζε. Επίσης στην πρώτη του προσπάθεια με την μαλακή γόμα.

Η κατάταξη στην κορυφή δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και ο Γκασλί πήρε το FP1 στην Τζέντα. Μία εξέλιξη που επιβεβαιώνει την άνοδο της γαλλική ομάδας που είδαμε στο Μπαχρέιν. Φυσικά το FP2 -με τις προσομοιώσεις αγώνα- θα είναι πολύ πιο αντιπροσωπευτικό για της ισορροπίας ισχύος στην Σαουδική Αραβία.