Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Ολλανδίας: Σφοδρή σύγκρουση για Σάρτζεντ στο FP3 (+video)

Ελλάδα 16:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Ολλανδίας: Σφοδρή σύγκρουση για Σάρτζεντ στο FP3 (+video)

FORMULA 1

F1 GP Ολλανδίας: Σφοδρή σύγκρουση για Σάρτζεντ στο FP3 (+video)

FORMULA 1

Ο Λόγκαν Σάρτζεντ είχε έξοδο στα πρώτα λεπτά του FP3 η οποία τον οδήγησε σε σφοδρή σύγκρουση με τις μπαριέρες. Στις φλόγες τυλίχτηκε το μονοθέσιο. Ταχύτερος ο Γκασλί.

Advertisement
Advertisement

Ευτυχώς ο Αμερικανός οδηγός της Williams βγήκε σώος από το φλεγόμενο μονοθέσιο. Λίγες στιγμές νωρίτερα είχε χάσει τον έλεγχο της FW46 στο βρεγμένο κερμπ μετά την κεκλιμένη στροφή Χούγκενχολτζ.

Η Williams κατευθύνθηκε εκτός ελέγχου στην απέναντι μπαριέρα με την οποία και προσέκρουσε σφοδρότατα. Λίγα δευτερόλεπτα μετά το κατεστραμμένο πίσω μέρος του μονοθέσιου τυλίχτηκε στις φλόγες. Ο Σάρτζεντ βγήκε ταχύτατα από το αυτοκίνητο και η διαδικασία διακόπηκε αμέσως.

Οι επιπλοκές που θα έχει το ατύχημα αυτό στο υπόλοιπο του τριημέρου για τον Σάρτζεντ θα είναι σημαντικές. Ο Αμερικανός σίγουρα χάνει τις κατατακτήριες και θα πρέπει να εξασφαλίσει ειδική άδεια από τους αγωνοδίκες για να συμμετάσχει στο GP της Κυριακής.

Advertisement
Advertisement

Αλλά η Williams είχε φέρει και πολλές σημαντικές αναβαθμίσεις για το αυτοκίνητό της στην Ολλανδία. Οι άνθρωποι της ομάδας, μάλιστα, είχαν καταφέρει να ετοιμάσουν αρκετά νέα μέρη και για τα δύο μονοθέσια. Ωστόσο έπειτα από το ατύχημα αυτό, η FW46 του Σάρτζεντ μάλλον θα χρειαστεί αλλαγή σασί. Επιπλέον είναι αμφίβολο το εάν η ομάδα διαθέτει αρκετά εφεδρικά μέρη σε πλαϊνά και κάλυμμα κινητήρα τα οποία είχε αναβαθμίσει για το Ζάντφοορτ.

Μέχρι τη στιγμή του ατυχήματος, ελάχιστοι οδηγοί είχαν συμπληρώσει γύρους με τα ενδιάμεσα ελαστικά. Η επισκευή των μπαριέρων κράτησε πολλή ώρα και η διαδικασία ξεκίνησε και πάλι με μόλις 2 λεπτά να απομένουν.

Έτσι ο πρώτος χρόνος του Γκασλί δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Λογικά οι οδηγοί θα μας αποζημιώσουν στις κατατακτήριες οι οποίες -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- θα διεξαχθούν σε βρεγμένο οδόστρωμα.