Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Ολλανδίας: Ο Λάντο παίρνει την pole στην έδρα του Μαξ

Ελλάδα 17:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Ολλανδίας: Ο Λάντο παίρνει την pole στην έδρα του Μαξ

FORMULA 1

F1 GP Ολλανδίας: Ο Λάντο παίρνει την pole στην έδρα του Μαξ

FORMULA 1

Το ολλανδικό κοινό γέμισε τις κερκίδες του Ζαντφόορτ για να δει τον Μαξ Φερστάπεν να κυριαρχεί. Ωστόσο ήταν ο Λάντο Νόρις εκείνος έκλεψε την παράσταση ηγούμενος του 1-3 της McLaren.

Advertisement
Advertisement

Οι αναβαθμίσεις της McLaren στην Ολλανδία λειτούργησαν εξαιρετικά και ο Νόρις το εκμεταλλεύτηκε πλήρως. Ο Λάντο ήταν ο μόνος που έσπασε (διέλυσε για να είμαστε ακριβείς) το φράγμα των 70 δευτερολέπτων στον σύντομο γύρο του Ζαντφόορτ.

Ο τελευταίος γύρος του Φερστάπεν ήταν και εκείνος φανταστικός και αρκετά καλός ώστε να χωρίσει τις δύο McLaren στην αυριανή εκκίνηση. Ωστόσο ο Μαξ και η Red Bull δεν είχαν απάντηση στον ρυθμό του Λάντο. Τρίτος ο Πιάστρι με τους Ράσελ και Πέρεζ να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

Παρά τα προγνωστικά που ήθελαν την διαδικασία να διεξάγεται υπό βροχή, ο ουρανός ήταν καθαρός και η πίστα στεγνή πριν τα μονοθέσια βγουν για το Q1. Οι θερμοκρασίες ατμόσφαιρας-οδοστρώματος ήταν αναμενόμενα χαμηλές ενώ και η εξέλιξη της πρόσφυσης ήταν ταχύτατη κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων.

Q1: Χωρίς εκπλήξεις

Advertisement
Advertisement

Αυτό ανακάλυψαν όλοι οι οδηγοί στην διάρκεια του Q1. Όσοι έκαναν τις καλύτερές τους προσπάθειες στο τέλος της περιόδου ανέβηκαν εύκολα στην κορυφή της κατάταξης. Οι Πέρεζ-Ράσελ έκαναν το 1-2 με τον Χάμιλτον να κρατάει τον ταχύτερο γύρο για αρκετή ώρα νωρίτερα.

Οι Ferrari για πρώτη φορά έδειξαν να… ζωντανεύουν στην διάρκεια του τριημέρου, περνώντας άνετα στο Q2. Αντιθέτως ο Φερστάπεν αντιμετώπιζε αρκετά σημαντικά προβλήματα πρόσφυσης στις αργές στροφές του δεύτερου τομέα. Εκτός συνέχειας έμειναν οι Ρικιάρντο, Οκόν, Μπότας, Ζου και -φυσικά- ο Σάρτζεντ που δεν έτρεξε καν λόγω του ατυχήματός του στο FP3 νωρίτερα.

Q2: Σοκ για Χάμιλτον

Οι McLaren σημείωσαν το 1-2 έπειτα από τις πρώτες προσπάθειες του Q2. Ο Νόρις ήταν ταχύτερος του Πιάστρι για μόλις 9 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Πολύ κοντά τους χρονικά ήταν και ο τρίτος Ράσελ. Αντιθέτως ο τέταρτος Φερστάπεν αντιμετώπιζε και πάλι προβλήματα πρόσφυσης παρά το ότι ήταν ταχύτερος όλων στον απαιτητικό πρώτο τομέα.

Advertisement

Παρά ταύτα η Red Bull επέλεξε να μην τον στείλει για δεύτερη προσπάθεια στο Q2 και δικαιώθηκε. Αντιθέτως ο Χάμιλτον που βγήκε για δεύτερη φορά δεν κατάφερε να προκριθεί στο Q3 παρά το ότι έδειχνε πολύ γρήγορος στην αρχή της διαδικασίας!

Ο Σάινθ αποκλείστηκε επίσης αν και με τον χρόνο που είχε χάσει ο Ισπανός χθες αυτό δεν ήταν και έκπληξη πρώτης τάξεως. Στον αποκλεισμό του βοήθησε, βέβαια, και το λάθος του στην στροφή 1. Οι υπόλοιποι που δεν πέρασαν στο Q3 ήταν οι Τσουνόντα, Χούλκενμπεργκ και Μάγκνουσεν.

Q3: Λάντο εναντίον Μαξ

Advertisement

Οι McLaren σημείωσαν σχετικά άνετα το 1-2 έπειτα από τον πρώτο γύρο προσπαθειών. Ο Νόρις ήταν ένα δέκατο του δευτερολέπτου ταχύτερος του Πιάστρι παρά ένα μικρό του λάθος στον δεύτερο τομέα. Ακόμη μισό δέκατο πιο πίσω ήταν ο Φερστάπεν.

Ο Ολλανδός έκανε έναν καταπληκτικό τελευταίο γύρο και κατόρθωσε για λίγα δευτερόλεπτα να ανέβει στην πρώτη θέση. Αλλά ο Νόρις ήταν καταιγιστικός στην τελευταία του προσπάθεια και πήρε με αρκετά μεγάλη διαφορά την pole. Αντιθέτως η προσπάθεια του Πιάστρι στο τέλος δεν ήταν αρκετά καλή και ο Αυστραλός θα ξεκινήσει τρίτος αύριο.

Οι Ράσελ και Πέρεζ πήραν κατάταξη στις θέσεις 4 και 5 αντίστοιχα, με τον Μεξικανό να έχει για δεύτερο συνεχές τριήμερο μια καλή εμφάνιση σε κατατακτήριες. Έβδομος ο Αλόνσο ενώ ο Άλμπον σημείωσε το καλύτερο φετινό του αποτέλεσμα σε κατατακτήριες με την 8η θέση του. Οι Στρολ και Γκασλί συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα.

Advertisement