Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Ολλανδίας: Αποκλεισμός Άλμπον και ποινή στον Χάμιλτον για τις κατατακτήριες

Ελλάδα 5:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Ολλανδίας: Αποκλεισμός Άλμπον και ποινή στον Χάμιλτον για τις κατατακτήριες

FORMULA 1

F1 GP Ολλανδίας: Αποκλεισμός Άλμπον και ποινή στον Χάμιλτον για τις κατατακτήριες

FORMULA 1

Ο Αλεξάντερ Άλμπον αποκλείστηκε από τα αποτελέσματα των κατατακτήριων στο Ζαντφόορτ λόγω παρατυπίας στο πάτωμα της FW46. Ποινή τριών θέσεων στον Χάμιλτον.

Advertisement
Advertisement

Ο Άλμπον είχε εξασφαλίσει το καλύτερο φετινό του αποτέλεσμα σε κατατακτήριες με την 8η θέση. Ήταν μία τονωτική ένεση για τους ανθρώπους της Williams οι οποίοι λίγες ώρες νωρίτερα είχαν δει τον Σάρτζεντ να στέλνει την δική του FW46 στις μπαριέρες και να μη λαμβάνει μέρος στις κατατακτήριες.

Ωστόσο στο τεχνικό έλεγχο μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι άνθρωποι της FIA εντόπισαν παρατυπία στο νέο πάτωμα της Williams. Αυτό ξεπερνούσε σε πλάτος το ανώτατο όριο των 1.600 χιλιοστών που προβλέπεται από τους κανονισμούς της ομοσπονδίας. Οι της Williams δεν αμφισβήτησαν την μέτρηση της FIA ωστόσο επεσήμαναν ότι σύμφωνα με τις δικές τους μετρήσεις (!) το πάτωμα είχε βγει νόμιμο.

Κατά συνέπεια ο Άλμπον αποκλείστηκε από τα αποτελέσματα των κατατακτήριων και θα ξεκινήσει αύριο τελευταίος. Η Williams θα πρέπει να του περάσει -λογικά- το παλιό πάτωμα το οποίο είναι εντός των νόμιμων ορίων. Η βρετανική ομάδα είχε φέρει ένα μεγάλο πακέτο αναβαθμίσεων σε πάτωμα, πλαϊνά και κάλυμμα κινητήρα για το Ζαντφόορτ.

Advertisement
Advertisement

Είναι η δεύτερη φορά φέτος που η βρετανική ομάδα εκτίθεται από μία στοιχειώδη παράλειψη. Στην Αυστραλία ο Σάρτζεντ έπρεπε να δώσει το μονοθέσιο του στον Άλμπον καθώς η Williams δεν είχε προλάβει να ετοιμάσει εφεδρικό σασί παρά το ότι βρισκόμασταν τότε στον τρίτο αγώνα της σεζόν.

Πάντως οι αγωνοδίκες έδωσαν άδεια στον Σάρτζεντ να τρέξει αύριο καθώς θεώρησαν ότι είχε αποδείξει μέχρι την στιγμή της εξόδου του ότι μπορούσε να κινηθεί σε ικανοποιητικό ρυθμό σε σχέση με τα υπόλοιπα μονοθέσια.

Τέλος, ποινή 3 θέσεων στην αυριανή εκκίνηση επιβλήθηκε στον Χάμιλτον για παρεμπόδιση του Πέρεζ στο Q1. Ο Χάμιλτον είχε πάρει κατάταξη στην 12η θέση και κανονικά -έπειτα από την ποινή- θα ξεκινούσε 15ος. Λόγω του αποκλεισμού του Άλμπον, όμως, θα ξεκινήσει 14ος.