Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Μαϊάμι: Πρώτος ο Φερστάπεν στο FP1, πρόβλημα για Λεκλέρ

Ελλάδα 7:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Μαϊάμι: Πρώτος ο Φερστάπεν στο FP1, πρόβλημα για Λεκλέρ

FORMULA 1

F1 GP Μαϊάμι: Πρώτος ο Φερστάπεν στο FP1, πρόβλημα για Λεκλέρ

FORMULA 1

Ο Μαξ Φερστάπεν σημείωσε τον πρώτο χρόνο στις μοναδικές ελεύθερες δοκιμές για το τριήμερο του Μαϊάμι. Αντιθέτως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν το ίδιο καλά για τον Λεκλέρ.

Advertisement
Advertisement

Οι οδηγοί έσπευσαν να βγουν αμέσως στην πίστα καθώς αυτή θα είναι η μόνη περίοδος ελεύθερων δοκιμών του τριημέρου. Ωστόσο λίγα λεπτά έπειτα από την έναρξη της διαδικασίας, εκείνη θα διακοπτόταν.

Υπαίτιος, ο Σαρλ Λεκλέρ ο οποίος έχασε τον έλεγχο της Ferrari στην έξοδο της στροφής 16. Ο Μονεγάσκος δεν είχε κάποια επαφή με τον τοίχο ωστόσο και κατόρθωσε αρχικά να κρατήσει τον κινητήρα σε λειτουργία. Ωστόσο δεν μπόρεσε να κάνει αναστροφή για να συνεχίσει την πορεία του. Έτσι αναγκάστηκε να σβήσει την PU και ουσιαστικά να προκαλέσει την διακοπή της διαδικασίας.

Με την επανέναρξη του FP1, οι ομάδες έβγαλαν τους οδηγούς τους με την μέση και την σκληρή γόμα. Καθώς στο σιρκουί του Μαϊάμι δεν διεξάγονται άλλοι αγώνες πλην εκείνου της F1, η πρόσφυση ήταν αρκετά χαμηλή και πολλοί οδηγοί είχαν μικροεξόδους αναζητώντας τα όρια στο φρενάρισμά τους.

Advertisement
Advertisement

Είκοσι λεπτά πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο Σάινθ είχε τον πρώτο χρόνο με τον Πέρεζ πίσω του. Ο οδηγός της Ferrari είχε δοκιμάσει με την σκληρή γόμα σε αντίθεση με τον Τσέκο που είχε κάνει την προσπάθειά του με την μέση.

Πρώτες πέρασαν στην μαλακή γόμα οι δύο Stake F1 με δεκαπέντε λεπτά να απομένουν. Ήταν ο Γκασλί, όμως, εκείνος ο οποίος θα εκτόπιζε πρώτος τον Σάινθ από την κορυφή της κατάταξης. Ο Ισπανός απάντησε λίγα λεπτά μετά για να πέσει και πάλι δεύτερος λόγω της πολύ καλής προσπάθειας του Ράσελ.

Η Mercedes έχει φέρει πολλές αναβαθμίσεις για την W15 στο Μαϊάμι και τα πρώτα δείγματα γραφής τους δείχνουν θετικά. Με τέσσερα λεπτά να απομένουν, όμως, ο Πέρεζ θα έπαιρνε την πρώτη θέση έπειτα από την δική του προσομοίωση qualifying.

Advertisement

Λίγο αργότερα ο Φερστάπεν θα περνούσε εκείνος πρώτος, με τους Πιάστρι, Σάινθ, Ράσελ και Στρολ να μπαίνουν ανάμεσα στις δύο RB20. Η διαδικασία θα ολοκληρωνόταν με τους 6 πρώτους σε αυτήν τη σειρά. Οι Χάμιλτον, Τσουνόντα, Οκόν και Γκασλί συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα.

Πρόβλημα με το σύστημα υποβοήθησης του τιμονιού αντιμετώπισε ο Λάντο Νόρις ενώ πολύ δύσκολη ήταν η περίοδος ελεύθερων δοκιμών και για τον 19ο Αλόνσο. Οι δύο αυτοί οδηγοί -όπως και ο Λεκλέρ ο οποίος λόγω του λάθους του δεν δοκίμασε καθόλου- θα έχουν μόλις τρεις ώρες στην διάθεσή τους μέχρι τις κατατακτήριες του Sprint για να διορθώσουν τα κακώς κείμενα.

Advertisement