Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Μ. Βρετανίας: Ο Νόρις ταχύτερος την Παρασκευή (+video)

Ελλάδα 21:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Μ. Βρετανίας: Ο Νόρις ταχύτερος την Παρασκευή (+video)

FORMULA 1

F1 GP Μ. Βρετανίας: Ο Νόρις ταχύτερος την Παρασκευή (+video)

FORMULA 1

Ο Λάντο Νόρις σημείωσε τον καλύτερο χρόνο τόσο στο FP1 όσο και στο FP2, ξεκινώντας δυναμικά το τριήμερο στην Μεγάλη Βρετανία.

Advertisement
Advertisement

Η McLaren έδειξε να τα πηγαίνει περίφημα στην απαιτητική διαδρομή του Σίλβερστοουν, όπως επιβεβαίωσε και ο Πιάστρι. Ο Αυστραλός σημείωσε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο της ημέρας στο FP2.

Από την άλλη η Red Bull ακολούθησε διαφορετικό πρόγραμμα δοκιμών σε σχέση με την McLaren. Έτσι δεν μπορεί να γίνει άμεση σύγκριση των επιδόσεων της RB20 με της MCL38 στην μαλακή γόμα. Η πρωταθλήτρια ομάδα έχει φέρει δύο σημαντικές αναβαθμίσεις στο πάτωμα του μονοθέσιου της στην Μεγάλη Βρετανία. Και αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ημέρας στην επιβεβαίωση των δεδομένων του προσομοιωτή στην πίστα.

Έτσι ο Φερστάπεν σημείωσε τον 3ο καλύτερο χρόνο του FP2, όντας 4 δέκατα αργότερος του Νόρις. Αυτό σημαίνει ότι τα δύο μονοθέσια είναι πολύ κοντά σε επιδόσεις εάν λάβουμε υπόψη και τον παράγοντα Φερστάπεν.

Advertisement
Advertisement

Επιπλέον, η Red Bull συνηθίζει να έχει αρκετά χαμηλά την PU της στις ελεύθερες δοκιμές. Πάντως οι McLaren και Red Bull ήταν και οπτικά τα δύο καλύτερα μονοθέσια στις ταχύτατες στροφές του Σίλβερστοουν. Αρκετά πιο νευρικές ήταν οι Mercedes και Ferrari, ιδιαίτερα στα περάσματά τους από το σύμπλεγμα των Maggots-Becketts-Chapel αλλά και από την αρκετά τεχνική Stowe.

Η ιταλική ομάδα δεν έχει φέρει αναβαθμίσεις στο Σίλβερστοουν σε αντίθεση με τις Red Bull, McLaren και Mercedes. Ωστόσο χρησιμοποίησε τα FP1 και FP2 ως ευκαιρίες για να βρει ένα ικανοποιητικό set-up της SF-24, η οποία υποφέρει από bouncing έπειτα από τις πρόσφατες αναβαθμίσεις της. Ο Λεκλέρ δοκίμασε το πακέτο της Βαρκελώνης ενώ ο Σάινθ εκείνο της Ίμολα.

Νέα στοιχεία έχουν φέρει και οι Haas και Aston Martin. Τέλος, ο Πιέρ Γκασλί θα ξεκινήσει τον αγώνα από το pitlane καθώς πήρε ένα πλήρες πακέτο στοιχείων PU, υπερβαίνοντας τον μέγιστο επιτρεπτό αριθμό τους ανά σεζόν.