Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Ισπανίας: Ο Σάινθ παίρνει τα πρωτεία

Ελλάδα 21:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Ισπανίας: Ο Σάινθ παίρνει τα πρωτεία

FORMULA 1

F1 GP Ισπανίας: Ο Σάινθ παίρνει τα πρωτεία

FORMULA 1

Ο καλύτερος χρόνος του FP3 σημειώθηκε από έναν εκ των δύο τοπικών ηρώων, με τον Κάρλος Σάινθ να ηγείται του 1-3 της Ferrari. Δεύτερος ο Νόρις.

Advertisement
Advertisement

Η SF-24 έδειξε να λειτουργεί πολύ καλύτερα κατά την δεύτερη ημέρα του ισπανικού GP και ιδίως με την μαλακή γόμα της Pirelli. Οι Σάινθ και Λεκλέρ είχαν πολύ καλές προσπάθειες, ενώ ο Νόρις πιστοποίησε της ανταγωνιστικότητα της McLaren, χωρίζοντας τις δύο Ferrari στην κατάταξη. Και μάλιστα με τον καλύτερο χρόνο του να έρχεται με ελαφρώς χρησιμοποιημένα soft.

Αξιοσημείωτη ήταν η διαφορά του Λάντο από τον teammate του ο οποίος ολοκλήρωσε το FP3 στην δέκατη θέση. Ο Φερστάπεν ήταν τέταρτος. Αξίζει, βέβαια, να σημειωθεί ότι οι διαφορές μεταξύ των τεσσάρων πρώτων ήταν πολύ μικρές. Πράγμα που δείχνει ότι η μάχη για την pole του ισπανικού GP θα είναι μεγάλη.

Παρά ταύτα η Red Bull διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα στα μεγάλα stints με τον Φερστάπεν. Λογικά ο Ολλανδός θα έχει το καλύτερο race pace έστω και για λίγο από τις McLaren και Mercedes. Πράγμα σημαντικό καθώς ο Πέρεζ θα ξεκινήσει τρεις θέσεις πίσω από την κατάταξη που θα πάρει το απόγευμα, λόγω του περιστατικού στον Καναδά.

Advertisement
Advertisement

Η γερμανική ομάδα δεν τα πήγε καθόλου άσχημα στο FP3. Και όλα δείχνουν ότι την Κυριακή οι δύο W15 θα είναι αρκετά ανταγωνιστικές. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι οι Χάμιλτον και Ράσελ δεν έχουν ελπίδες για την σημερινή pole.

Από όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής στο Μοντμελό οι διαφορές μεταξύ των ομάδων στον έναν γρήγορο γύρο είναι πολύ μικρές. Και η πρώτη θέση στην εκκίνηση θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

Τέλος αξίζει να σημειώσουμε τις δύο… περίεργες επαφές των Χάμιλτον-Στρολ και Λεκλέρ-Νόρις κατά τη διάρκεια του FP3. Τα περιστατικά θα διερευνηθούν από τους αγωνοδίκες αλλά εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, δεν θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες.