Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Ισπανίας: Ο Νόρις παίρνει την pole!

Ελλάδα 16:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Ισπανίας: Ο Νόρις παίρνει την pole!

FORMULA 1

F1 GP Ισπανίας: Ο Νόρις παίρνει την pole!

FORMULA 1

Ο Λάντο Νόρις με μία μεγάλη επίδοση στο Q3 κατάφερε να πάρει την pole από τον Μαξ Φερστάπεν, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή! Τρίτος ο Χάμιλτον.

Advertisement
Advertisement

Η McLaren και ο Βρετανός έδειχναν από την αρχή του τριημέρου ικανοί για μεγάλα πράγματα. Ωστόσο καθώς προχωρούσε η διαδικασία των κατατακτήριων τόσο πιο δύσκολο φάνταζε για εκείνους το… εμπόδιο που ακούει στο όνομα Μαξ Φερστάπεν.

Ο Ολλανδός έδειξε να ξεφεύγει από τους διώκτες του στο Q2, ενώ και ο η πρώτη του προσπάθεια στο Q3 ήταν αρκετά καλύτερη των υπολοίπων. Ωστόσο ο Λάντο και η McLaren δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Με έναν φανταστικό γύρο στο τέλος, ο Λάντο μπόρεσε να ξεπεράσει την προσπάθεια του Μαξ και να χαρίσει στην McLaren την πρώτη της pole στο Μοντμελό έπειτα από το 2005!

Οι συνθήκες ήταν αρκετά πιο ήπιες σε σχέση με τις χθεσινές του FP2. Η θερμοκρασία ασφάλτου έφτασε τους 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ χθες την ίδια ώρα ξεπερνούσε τους 40. Πολύ πιο ασθενείς ήταν και οι άνεμοι, πράγμα που διευκόλυνε τους οδηγούς στις γρήγορες καμπές 3, 9 και 13.

Q1: Πολύ μικρές διαφορές

Advertisement
Advertisement

Στην πρώτη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών παρατηρήσαμε και πάλι πολύ μικρές διαφορές μεταξύ των μονοθέσιων των τεσσάρων κορυφαίων ομάδων. Ωστόσο οι Χάμιλτον, Πιάστρι και Πέρεζ χρειάστηκαν και δεύτερο σετ μαλακής γόμας για την εξασφάλιση της πρόκρισής τους.

Ο Βρετανός της Mercedes θα τελείωνε το Q1 στην κορυφή της κατάταξης. Αντιθέτως ο Μάγκνουσεν όπως και οι δύο (αναβαθμισμένες) RBF1 και Williams έμειναν εκτός συνέχειας. Θετική εμφάνιση από τις αναβαθμισμένες Stake F1 που πέρασαν στο Q2.

Q2: Ο Φερστάπεν ξεχωρίζει

Στον πρώτο γύρο προσπαθειών ο Φερστάπεν ξεχώρισε όντας δύο δέκατα ταχύτερος του Νόρις. Οι Σάινθ και Πιάστρι ήταν στον ίδιο ρυθμό με τον Βρετανό ενώ λίγο πιο αργός ήταν ο Λεκλέρ. Οι Mercedes έκαναν τις πρώτες τους προσπάθειες με χρησιμοποιημένα soft της Pirelli και οι χρόνοι τους ήταν αρκετά καλοί μόνο για τις θέσεις 6 (Ράσελ) και 13 (Χάμιλτον).

Advertisement

Με φρέσκια μαλακή γόμα οι Mercedes θα ήταν πολύ καλύτερες και θα περνούσαν άνετα στο Q3. Εκτός συνέχειας έμειναν οι Αλόνσο, Μπότας, Χούλκενμπεργκ, Στρολ και Ζου. Πολύ καλό αποτέλεσμα για τις δύο Alpine η πρόκριση στην τελευταία φάση των κατατακτήριων.

Q3: Και στο τέλος κερδίζει ο Λάντο

Ο Φερστάπεν ήταν και πάλι ταχύτερος όλων έπειτα από τον πρώτο γύρο προσπαθειών του Q3. Οι McLaren και Mercedes ήταν πολύ ανταγωνιστικές στους δύο πρώτους τομείς. Ωστόσο ξέμεναν από… ελαστικά στον τρίτο τομέα, εκεί όπου ο Μαξ είχε και το μεγαλύτερο πλεονέκτημα.

Advertisement

Στις δεύτερες προσπάθειες ο Φερστάπεν έδειξε να εξασφαλίζει την pole καθώς βελτίωσε την ήδη εξαιρετική πρώτη του προσπάθεια. Ωστόσο υπολόγιζαν χωρίς τον Νόρις! Ο Λάντο έκανε, μάλλον, τον τέλειο γύρο, βελτιώνοντας την προηγούμενη προσπάθειά του σε όλα τα σημεία της πίστας που υστερούσε.

Έτσι πήρε την pole από τον Φερστάπεν για μόλις 20 χιλιοστά του δευτερολέπτου! Ο Χάμιλτον πήρε την τρίτη θέση ενώ οι Νόρις και Λεκλέρ συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα.

Ο πρώτος χρόνος του Πιάστρι ακυρώθηκε για παράβαση των ορίων της πίστας. Στην δεύτερη προσπάθειά του ο Όσκαρ έκανε λάθος και έτσι αύριο θα ξεκινήσει μόλις 9ος, καθώς ο 8ος σήμερα Πέρεζ θα έχει ποινή τριών θέσεων στην εκκίνηση

Advertisement