Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Εμίλια-Ρομάνια: Και πάλι η pole στον Φερστάπεν!

Ελλάδα 18:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Εμίλια-Ρομάνια: Και πάλι η pole στον Φερστάπεν!

FORMULA 1

F1 GP Εμίλια-Ρομάνια: Και πάλι η pole στον Φερστάπεν!

FORMULA 1

Ο Μαξ Φερστάπεν κατάφερε, παρά τα προβλήματα της Red Bull στην αρχή του τριημέρου, να πάρει την 8η συνεχόμενη pole του, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Άιρτον Σένα!

Advertisement
Advertisement

Στην Ίμολα οι Ferrari και McLaren είχαν δείξει να υπερτερούν έναντι της Red Bull από την αρχή του τριημέρου. Οι αναβαθμισμένες SF-24 και MCL38 είχαν προβληματίσει με τον ρυθμό τους της επίσης αναβαθμισμένη RB20 του Μαξ Φερστάπεν.

Όμως στις κατατακτήριες είδαμε μία διαφορετική Red Bull. Τουλάχιστον στα χέρια του Μαξ. Ο Ολλανδός ανέκαμψε εντυπωσιακά σε αντίθεση με τον teammate του ο οποίος δεν κατάφερε να προκριθεί στο Q3. Εν τέλει ο Μαξ θα έκανε δύο μαγικούς γύρους στο Q3 για να πάρει την pole από τις McLaren των Πιάστρι και Νόρις.

To FP3 βάφτηκε… πορτοκαλί με τους Πιάστρι και Νόρις να σημειώνουν το 1-2. Πίσω από τις McLaren πήραν κατάταξη οι Σάινθ-Λεκλέρ με τους Ράσελ και Φερστάπεν να ακολουθούν. Η περίοδος σημαδεύτηκε από τις δύο κόκκινες σημαίες που προκάλεσαν οι Αλόνσο και Πέρεζ με εξόδους τους.

Q1: Αποκλεισμός Αλόνσο!

Advertisement
Advertisement

Οι δύο MCL38 έδειξαν και πάλι τα δόντια τους στο Q1, με τους Νόρις και Πιάστρι να είναι ταχύτεροι έπειτα από 10 λεπτά στην διαδικασία. Τρίτος ήταν ο Φερστάπεν με τους Σάινθ και Λεκλέρ στο 4-6. Ωστόσο οι οδηγοί της Ferrari είχαν σημειώσει τους χρόνους τους με την μέση γόμα και όχι με τη μαλακή όπως οι υπόλοιποι.

Από την άλλη ο Αλόνσο, έπειτα από υπερπροσπάθεια των μηχανικών της Aston Martin, είχε την ευκαιρία να σημειώσει χρόνο στο Q1. Όμως ο Νάντο έκανε και πάλι λάθος στην πρώτη του απόπειρα. Έτσι, είχε στη διάθεσή του μόνο έναν γύρο για να προκριθεί στο Q2.

Ο Ισπανός δεν θα τα κατάφερνε και θα έμενε εκτός συνέχειας. Μαζί του αποκλείστηκαν οι Μπότας, Σάρτζεντ, Ζου και Μάγκνουσεν. Στην κορυφή της κατάταξης θα ανέβαινε στο τέλος ο Φερστάπεν. Ο γύρος του με την μαλακή γόμα, όμως, ήταν μόλις 61 χιλιοστά του δευτερολέπτου καλύτερος από εκείνον του δεύτερου Λεκλέρ με την μέση γόμα! Εντυπωσιακός και ο γύρος του τρίτου Χούλκενμπεργκ.

Q2: Έξω ο Πέρεζ!

Advertisement

Οι πρώτοι γύροι του Q2 έφεραν τον Λεκλέρ στην κορυφή. Η έκπληξη, όμως, ήταν στη δεύτερη θέση και άκουγε στο όνομα Γιούκι Τσουνόντα. Η αλήθεια είναι ότι ο Ιάπωνας είχε επιδείξει εξαιρετικό ρυθμό ήδη από την Παρασκευή. Ωστόσο οι περισσότεροι πίστευαν ότι ο καλύτερός του γύρος είχε γίνει με χαμηλό φορτίο καυσίμου.

Ωστόσο ο πρώτος γύρος του Γιούκι στο Q2 έδειξε ότι η RB F1 είναι πραγματικά ανταγωνιστική στην Ίμολα. Τρίτος ήταν ο Φερστάπεν, με τους Πιάστρι και Νόρις πίσω του. Οι εκπλήξεις, όμως, δεν σταμάτησαν εδώ. Ο Πέρεζ παρά το ότι έκανε τελευταίος προσπάθεια δεν κατάφερε να περάσει στο Q3! Με τον Μεξικανό έμειναν εκτός και οι Οκόν, Στρολ, Άλμπον, Γκασλί. Αντιθέτως, οι Χούλκενμπεργκ και Ρικιάρντο πέρασαν στο Q3!

Q3: Ο Μαξ των ρεκόρ!

Advertisement

Ο Φερστάπεν φρόντισε να θέσει τον πήχη ψηλά με την πρώτη του προσπάθεια στο Q3. Ο Ολλανδός σημείωσε τον καλύτερο γύρο του τριημέρου μέχρι εκείνο το σημείο με 14,8. Ο Νόρις ήταν δεύτερος, μόλις 71 χιλιοστά του δευτερολέπτου αργότερος του Ολλανδού, ενώ ακόμη τόσα πιο αργός ήταν ο Λεκλέρ.

Όλα έδειχναν ότι οι τρεις αυτοί οδηγοί θα μάχονταν μέχρι τέλους για την pole στην Ίμολα. Οι Πιάστρι και Σάινθ απείχαν περισσότερο από την κορυφή σε σχέση με τους teammates τους. Στις δεύτερες προσπάθειες, ο Μαξ κατέβασε κι άλλο τον καλύτερο χρόνο, διασφαλίζοντας την 8η συνεχόμενη pole του.

Οι Πιάστρι (εκπληκτική η προσπάθειά του επίσης) και Νόρις έφτασαν πολύ κοντά στον χρόνο του Ολλανδού, κερδίζοντας τις Ferrari. Δεν μπόρεσαν, όμως, να τον ξεπεράσουν. Να σημειωθεί ότι ο Πιάστρι είναι υπό διερεύνηση για παρεμπόδιση του Μάγκνουσεν στο Q1. Ενδέχεται ο Αυστραλός να τιμωρηθεί και αυτό να αλλάξει την σειρά εκκίνησης για αύριο.

Advertisement